20. aug
 
Rocka og BLÅ Prøysen
Med sin helt spesielle tolking av Prøysens tekster sørget BLÅ Prøysen for god stemning i Kusvea.

Publisert: 25.jul.2014 22:38
Oppdatert: 25.jul.2014 22:38

Fredag kveld var det klart for det som muligens er Prøysenfestivalens røffeste bidrag da de fire musikerne i BLÅ Prøysen gikk på scenen i Kusvea. Prosjektet startet smått for to år siden da Amund Maarud, Henrik Maarud, Erik Harstad og Egil Stemkens ble oppfordret av festivalsjef Hogne Moe til å tolke Prøysens tekster på sin hel særegne måte. 

 Resultatet ble et knippe Prøysenlåter i en ny forkledning av blues og rock, og gjengen syntes prosjektet var såpass morsomt av de fortsatte jobbingen med Prøysen-tekster. To år etter begynnelsen har noen få låter blitt til en helaftens konsert, og publikum så ut til å storkose seg med den originale framføringen av Prøysentekster. Stemningen i Kusvea var god, og de rundt 450 publikummerne så ut til å storkose seg i finvær og idylliske omgivelser.

Folkefest

Prøysenfestivalen har i år blitt rene folkefesten, og festivalsjef Hogne Moe forteller at besøkstallene så langt har gått over all forventning. 

- På tre dager har vi hatt 7500 mennesker på besøk, jubler han. 

- Vi hadde selvsagt forhåpninger om at mange ville ta turen, men så langt har dette vært en uvirkelig opplevelse, sier Moe.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke