25. aug
Forelsket: De andre brudene synes kanskje det ble i overkant mye klining i kirka. Gro og Jan Willy klinet til i kirka, hos fotografen, på festen og i telefonkiosken.
 
Rockabillybryllup på tv
I kveld kan du se Gro Sættem (37) fra Hamar gifte seg med sin Jan Willy (32) på TV3. - Jeg gruer meg til jeg skal drite meg ut på tv, sier bruden.

Publisert: 22.feb.2011 07:51
Oppdatert: -

Filmteamet har fulgt paret siden i fjor sommer, men det er først de siste dagene Gro har begynt å kjenne på nervene. Da HA spør om hun kunne tenke seg å tyvtitte litt på kveldens episode, er hun klar i sin tale;
- Nei, jeg nekter å se noe før tirsdag, for da kommer jeg bare til å grue meg enda mer. Jeg har sett noen av klippene, og jeg er jo helt åndssvak på tv!
Gro er av den mindre selvhøytidelige sorten, og ramser opp i fleng;
- Altså, jeg viser fingeren til kameraet, klyper Jan Willy i rumpa når vi står ved alteret, og raper ved bordet. Jeg tenkte ikke over at vi ble filmet, og sier så mye tullete.
Gro tar opp pc-en og viser oss et par klipp, mens hun gliser rått.
- Huff, jeg får hjerteinfarkt! Det er flaut som f ...!
Nettopp det faktum at paret er litt annerledes, gjorde at TV3 valgte å ha dem med i programmet «Tre bryllup & en brudeferd». Til sammen 36 brudepar konkurrere om å vinne tolv flotte bryllupsreiser. Hver uke fra mandag til torsdag følger vi tre bryllup, der brudene gir hverandre poeng for alt fra kjolen, til maten og festen. Paret som får flest poeng, stikker av med turen.
- Gro ble valgt fordi bryllupet hennes skiller seg klart ut ved å ha et tydelig rockabillytema. Dessuten har hun og Jan Willy en flott kjærlighetshistorie som berører. Men Gros personlighet var helt avgjørende. Hun er en person som byr på seg selv, og har masse humor, sier informasjonskonsulent i TV3, Line Vee Hanum.
Mange har nok sett Gro svinge seg bak disken på Gravdahl café, hvor hun er daglig leder. Med et stort smil om munn, armene fulle av søte tatoveringer, store briller og alltid en kjapp og høylytt kommentar på lager, så er det vanskelig å ikke legge merke til henne. Ektemannen Jan Willy, er slettes ikke bekymret for at kona skal kludre det til på tv.
- Jeg lever med Gro hver dag, jeg, Hun driter seg nok mer ut på jobb, enn hun gjør i programmet, humrer ektemannen.
Selv ble han bergtatt da han var drosjesjåfør og kjørte henne hjem i 1999.
- Utstrålingen hennes gjorde sterkt inntrykk på meg, men jeg visste at hun var i et forhold da.
På utestedet Nelly ni år senere er, sier Jan Willy litt bedugget til Gros venninne at Gro er verdens vakreste kvinne.
- Da gikk jeg rett bort og spurte: «Hei. Er det sant? Synes du jeg er skikkelig fin eller?». Alt falt på plass da jeg møtte Jan Willy, og etter en klem, ble vi raskt et par. sier Gro.
Gro dro faktisk til legen fordi hun trodde hun skulle få hjerteinfarkt. Legen smilte og ga henne diagnosen forelsket. Ikke mange månedene etter at de ble sammen, fikk hun et innfall om å prøve en brudekjole, som sto utstilt i et vindu i gågata. Den passet perfekt, men lommeboka var tom.
- Det er den eneste brudekjolen jeg har prøvd i hele mitt liv, og jeg tilhørte den kjolen! Da jeg endelig hadde råd, var den selvfølgelig utsolgt og jeg gråt og gråt, sier Gro.
Det hun ikke visste var at kollegaene hadde spleiset på kjolen, for å overraske henne julen 2008.
- Å få den kjolen er en av de største opplevelsene jeg har hatt, sier Gro.
Det skulle imidlertid gå et år til før frieriet kom. Jan Willy elsker å gå i fjellet, og Gro hadde en følelse av at han ville fri på en fjelltopp. Hun gikk og gikk, men ingenting skjedde.
- Vi nådde jo aldri en ordentlig topp. Derfor hoppet jeg i det på julebordet til Gravdahl, sier Jan Willy.
I parets ånd var ikke frieriet planlagt, men rørende var det lell. Alle grein, og snørr og tårer rant.
«God dag. Dekk må kømma ått øss 28. august, for vi skal ha 50-tallsbryllup, og kjøre slik bil til kirka som Kennedy ble skutt i. I kirka blir det Foo Fighters og Katatonia, og på festen blir det rockeband», skrev Gro til TV3. Dagen etter ringte crewet, og etter én shoot ville hele redaksjonen ha dem med i programmet.
- Da en kollega tipset meg om at TV3 søkte brudepar, skrev jeg impulsivt en kort mail til dem. Bryllupet var jo ferdig planlagt, sier Gro.
Med felles interesse for femtitallet og amerikanske biler, kunne det ikke bli noe annet enn et rockabillybryllup. I løpet av den 25 minutter lange vielsen spilte organisten Foo Fighters og Katatonia. Gros 15 år gamle sønn sang Nick Caves «Into my arms», og gjestene applauderte da de trolig satte rekord i tungekyssing i kirka. Etter fotoseansen dro de nygifte til 7-11 for å kjøpe pølse, og etterpå ble det full rockefest på Sagbladfabrikken for de 130 gjestene. De danset så klærne kunne vris opp, og avsluttet da de ble kastet ut halv fem på natta.
- Vi visste ikke at det var vanlig å ha en toastmaster i bryllup vi, men det gikk jo veldig bra. Vi skulle bare feste! sier brudeparet.
Bryllupet ble mye bedre enn de noensinne hadde forestilt seg,
- Det ble en magisk dag. Helt perfekt, sier Jan Willy.
Det lå nok noen flere timer med planlegging bak de to andre bryllupene, som Gro og Jan Willy «konkurrerer» mot i programmet. I juni fikk Gro oppleve et indisk bryllup i Tønsberg, og i september var hun gjest i et bondebryllup på Notodden.
- Det indiske var en fantastisk opplevelse, med mye lyd. Bondebryllupet var veldig norsk, med stakk fra 1800-tallet, mjød og fin fest på kvelden. Jeg ga begge bryllupene masse poeng, jeg. Det er det samme om jeg vinner eller ikke. Jeg har uansett fått nye venner og flotte opplevelser.
- Hvordan blir det å være tv-kjendis?
- Jeg blir jo allerede gjenkjent fordi jeg er sammen med hu her, sier Jan Willy.
- Huff, jeg involverer jo cafégjestene mine i alt, sier Gro.
For det var selvfølgelig nedtelling på Gravdahl café før programstart. Og i disse dager er Gro å se på en storskjerm på Oslo S, samtidig som det henger store plakater av bruden overalt i Oslo. Hun smiler til deg fra busser i fart, og du ser henne i alle programbladene.
- Da jeg var på butikken i dag, følte jeg at alle glante. Jeg vet jo ikke om de kjente meg igjen, eller om jeg er paranoid.
Om Gro og Jan Willy stikker av med seieren, får vi først vite i finalen på TV3 torsdag.
- Vi skal vise episoden på storskjerm på Docile, kom og se da vel. oppfordrer Gro.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke