23. aug
BildetekstBildetekst
 
Rockebandet Kent til Hamar 30. juni
Nok en supergruppe vil sette Hamar på hodet når et av Nordens største rockeband Kent topper festivalplakaten i Strandgateparken lørdag 30. juni. Det er tidligere kjent at to av Norges fremste artister, Maria Mena med band og Jarle Berhoft med band er klar for Hamar Music Festival 2012. I april utgir Kent sitt nye album «Jag är inte rädd för mörkret».

Publisert: 12.des.2011 10:48
Oppdatert: -

HAMAR: Hamar er andre stoppested på sommerens Kent-turne og Thor Birkeland Hansen i Hamar Music Festival opplyser at sist bandet var i Norge, bekreftet Kent atter sin posisjon her i landet med å fylle Oslo Spektrum. Nå er de altså klare for neste års Hamar Music Festival.
Etter gjennombruddet med sangene «Kärleken väntar» og «Dom andra», som havnet på alles lepper fortsatte suksessen og det er en sannhet at vi simpelthen elsker Kent her i Norge, sier Hansen.

Kent har holdt det gående siden 1990 og har sakte, men sikkert vokst seg større både i Sverige og i Norge. Kent var på slutten av 1900-tallet godt etablert i Sverige, men gjorde med albumet «Isola» seg bemerket også utenfor Sveriges grenser. Både dette albumet og det neste, «Hagnestad hill», ble spilt inn på svensk og engelsk, så ambisjonene om å slå igjennom internasjonalt var sterke. Da de slapp singlene «Dom andra» og «Kärleken väntar» fulgt av albumet «Vapen & ammunition» var suksessen et faktum. Sangene var plutselig på alles lepper og både album og singler hentet inn musikkpriser i flere land. Kent toppet lister og solgte for tall de tidligere bare kunne drømme om. Bare her i Norge lå de på albumlista i hele 41 uker.

Etter den enorme suksessen tok bandet seg et friår og kom tilbake i 2005. Musikken ble mer melodiøs, men samtidig tyngre og mørkere. Albumet «Du & jag döden» mottok fantastiske kritikker og Kent beholdt sin posisjon etter forrige suksessfulle plateutgivelse. De spilte få konserter i perioden fra 2002 til 2007, men de få konsertene som ble framført satte sine spor hos et voksende publikum. Da de i 2007 slapp «Tillbaka till samtiden» solgte turneen ut så fort at den ble utvidet med hele 7 konserter bare i Skandinavia.
Kent var blitt et av Nordens største rockeband. «Tilbaka till samtiden» brakte samtidig med seg en endring i lydbildet, det var en mer elektronisk fokus på trommer og synth noe som ga assosiasjoner til band som Depeche Mode. Vokalist Joakim Berg mener selv at mange av hans favorittlåter er fra nettopp denne siste utgivelsen. I 2009 kom Kent med et samleverk hvor de presenterer hele sin musikalske historie, med alle platene, b-sider, demoinnspillinger og sin første offisielle liveinnspilling i form av sangen, «Håll ditt huvud högt». Samlingen er massiv med 133 sanger, store bildebøker, turnéhistorier og sangtekster og fikk det beskrivende navnet «Box 1991-2008». I 2010 slapp de albumet «Röd».
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke