26. aug
 
Rock'n'roll-foto og allsang til Mamma Mia
Festivalsjef for Hamarama, Bjarte Ytre-Arne, slipper et par drops ut av godteposen: Rock’n’roll-fotograf og regissør Anton Corbijn presenteres – og allsang til Mamma Mia-filmen på Stortorget.

Publisert: 01.feb.2018 15:42
Oppdatert: 01.feb.2018 15:12

Mange ganger prisbelønnet fotograf Arnfinn Johnsen er mannen som skal presentere den nederlandske fotografen, musikkvideoprodusenten og filmregissøren Anton Corbijn. Kun femten billetter er disponible for å være med på Johnsen seminar lørdag 17. mars og søndag 18. mars; med presentasjon av Corbijn som innledning til filmen «Anton Corbijn: Inside Out», en «workshop» hvor fotograf Johnsen forteller om hvordan han selv jobber med rockefoto, billett til deLillos-konsert i Kirsten Flagstad-salen lørdag – og en ny «workshop» søndag hvor fotografen ferdigstiller og viser fram sine bilder han har jobbet fram fra deLillos-konserten.

Lørdag er det også planlagt en gratis «singalong»-visning av filmen Mamma Mia – ute på Stortorget i Hamar.

Med andre ord: Noe for noen få. Og noe for veldig mange.

Sjette gang

Hamarama arrangeres for sjette gang. På det meste, i 2016, har den lille festivalen samlet to tusen. For første gang har festivalen sin egen festivalsjef, og Bjarte Ytre-Arne lover både mange filmer, smale filmer, filmer vi har sett før, filmer som skal vises før norgespremière, eget kortfilmprogram, som vanlig spillmoro med Hamar Game Collective – og flere delprogram, som musikkfilm – og ikke minst «spotlight» på Anton Corbijn.

Stjernemøter

Fotograf Arnfinn Johnsen har selv møtt nederlenderen, da de begge hadde utstilling ved samme anledning. Hamar-fotografen forteller entusiastisk om Corbijn; som har hatt et langt og nært forhold til grupper som U2 og Depeche Mode – og som har vært innom mange, mange, mange av de største stjernene – både som fotograf, men også som produsent av videoer.

Noen få tastetrykk på nettet finner også raskt fram flere spillefilmer, som en «Control» (2007) med Joy Divisions frontfigur, «The American» (2012) – og «A most wanted man» (2014), bygget på en John LeCarre-roman.

Til Norge kommer han ikke selv denne gang, Anton Corbijn, men her er en mulighet til å lære litt om mannen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke