17. aug
Monsterman: Morten Haug på vokal og gitar, Lars Engstad på bass og kor og Markus Vollan på trommer og perk så ut til å trives i kjelleren på Seb's Hotel fredag kveld. Foto: Kristian Einang
 
Rocktoberfesten er i gang
Rocktober er endelig i gang, og i går startet musikkfesten med KooKooo Kitchen og Hamarbandet Monsterman på Seb's Hotel.

Publisert: 05.okt.2012 23:23
Oppdatert: -

Hamar
Når oktober skal markeres på Hamar, er lederhosen og polka byttet ut med gitarer og rock 'n' roll, og i år arrangeres rocktober for sjuende gang. En musikkfest som lyser opp den vanligvis kjedelige høstmåneden med en mengde konserter, og med tanke på alle artistene som skal delta kan man forvente musikk for enhver smak. I tillegg til konserter på Seb's Hotel arrangeres det også konserter hos Tante Gerda gjennom hele måneden. Nevnte jeg at hele arrangementet er gratis?

spiller gratis

Det er på mange måter smått utrolig at en så omfattende musikkfestival er helt gratis, men medarrangør Hein Rikar Steen Michaelsen forteller at det er en viktig del av prosjektet.
- Arrangementet er først og fremst for musikkglade hamarsinger i en kjedelig høstmåned. Mange drar gjerne for å se band de kjenner godt til, men ofte er de litt skeptiske til ukjente navn. Under rocktober kan folk dra på så mange konserter de bare vil uten at nysgjerrigheten vil koste dem en krone, sier Michaelsen.
Han påpeker samtidig at alle bandene som deltar spiller helt gratis, og oppfordrer alle som tar turen til å ha det i bakhodet.
- Syntes du musikken er bra så bruk gjerne en hundrelapp på en cd eller lignende, slik at bandene får noe tilbake, sier Michaelsen.

energisk start

I går smalt festen i gang med det lokale bandet Monsterman etterfulgt av KooKooo Kitchen som har base i Oslo. Selv om det ikke var fullt på «hotellet» fredag kveld, var det god stemning blant dem som hadde tatt turen. Trioen i Monsterman så også ut til å kose seg, og gjennom et tungt og tøft sett med låter, holdt de publikum gode og varme en fredag kveld.
Bandet som slapp ut plata «Elektrisk», er blant annet kjent for å sverge til morsmålet i sine tekster, og framførelsen på norsk fungerer glimrende i et ellers engelskpreget musikklandskap.
Etter et energisk sett fikk KooKooo Kitchen slippe til, og rabalderet kunne fortsette utover natten.
Festen fortsetter i kveld med Birgit Brinck og Grethe Elgåen hos Tante Gerda, og Aleister Kane og Mammuth på Seb's Hotel.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke