24. aug
Takketale: Fra venstre: Trond Morten Venaasen, Camilla Vanebo, Liv Karin Dahlstrøm, Genevra Hagus (11), Ida Wolfsgaard (13), Anna H. Langhelle (12), Nor Erik V. Torgersen (13), Naif Mohammed (13), Kristian Eidsand Finbråten (13), Arild Halvorsen (som takker de involverte, Marte Mørkved-Romstad, Nicolas Sando, Maren Mosrol (i mørket). BEGGE FOTO: DAVID WILLIAM ØYNES
 
Rød løper for «Helium»
Lørdag var det førpremière for «Helium» på Hamar kino. Barneserien er den første som i all hovedsak utspiller seg i Hamar.

Publisert: 01.sep.2018 17:06
Oppdatert: 02.sep.2018 00:12

Lørdag kveld klokka 18:55 ble første episode av Hamar-serien «Helium» vist på NRK Super. Barneserien er produsert av filmselskapet Fabelaktiv, som holder til på Espern.

VISNING PÅ HAMAR KINO

450 statister og medhjelpere fra Hamar har vært involvert i serien – disse frivillige og produksjonscrewet var lørdag formiddag samlet på Hamar kino, for å se førpremièren av «Helium». Det var stor stas.

– Jeg har vært statist, så jeg har stått bak i kiosken på kinoen, da hovedpersonen skulle kjøpe godteri. Det blir spennende å se, forteller Mikkel Engebakken (9) fra Vang på vei inn i kinoen, hvor det var rød løper og gratis popcorn for den store anledningen.

I køa møtte også HA manusforfatter Trond Morten Venaasen.

– Det er en god historie i bånn her, og denne historien er forvalta godt, sier Venaasen, som tror temaene er aktuelle for barn og at de vil like «Helium».

Den avdøde manusforfatter

Lørdagens førpremière ble også brukt til å hedre manusforfatter Morten Hovland, som gikk bort i løpet av produksjonen.

– Jeg tror dette blir i Mortens ånd. Han var i verdensklassen på å fortelle barnehistorien, forteller kollega Venaasen, som ikke var alene i å skrive manuset.

Morten Hovland ble også hedret fra scenen inne i salen på kinoen.

Store forventninger

Blant både barn og voksne, var det store forventninger til den nye TV-serien. Barne-TV-legenden Truls Pedersen sier at han er kjempe spent, og det samme gjelder barna som har hatt roller i serien.

Genevra Hagus (11) er spent, og gleder seg til å se resultatet. Hun har rollen som «Delia» i serien.

Genevra sitter i salen sammen med skuespillerne Ida Wolfsgård (13) og Anna H. Langhelle (12).

– Det har vært en veldig lærerik opplevelse, sier Anna litt veslevoksent – de tre jentene kniser.

Så var det ansvarlig produsent Arild Halvorsen sin tur til å stå litt i rampelyset. Han talte noen velvalgte ord og takket i hytt og vær.

Etterpå ble det vist tre episoder av «Helium», og det var tydelig at publikum likte det de så.

Nå sto fjernsynet for tur, med Hamars «Helium» på NRK Super!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke