25. aug
 
Rødjakkenes store dag
Årets versjon av Janitsjarskolens dag ble tidenes første under tak.

Publisert: 30.mai.2015 18:20
Oppdatert: 30.mai.2015 18:19

Årets versjon ar janitsjarskolens dag ble dessuten tidenes første under tak. Store mengder med nedbør lar seg ikke kombinere med musikkinstrumenter, men kulturhuset var ikke vonde å be da de fikk en forespørsel om å flytte hele laget innendørs. 

Til tross for at korpsene måtte droppe et par av de formelle innslagene i det tradisjonelle programmet var det få som hadde noe imot å feire Janitsjarskolens dag innendørs. 

- Jeg har aldri vært på å spille innendørs på Janitsjarskolens dag, og det var koselig at vi fikk komme inn i varmen, ser Christina Ødbehr (12). Hun spiller i Hamar jente-og guttemusikkorps sammen med lillesøster Angelica Ødbehr (10) og Mali Joløkken (12), og alle tre er aldeles enige i at det er moro å spille i korps.

- Jeg har fått mange venninner her. Dessuten er jeg glad i musikk, sier Joløkken. 

Som vanlig ble det delt ut stipend til noen utvalgte HUK-musikanter, og i år fikk publikum klappe fram tre heldige vinnere.

Trompetist Karen Haugvik Francke, klarinettist Sigurd Arnekleiv Bækkelund og Magnus Kongsmo Karlsen kunne alle ta imot en sjekk fra Sparebanken Hedmark. 

Se bilder fra Janitsjarskolens dag øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke