19. aug
 
Rødjakkene imponerte
Det myldret av små og store musikanter under helgens mesterskap for korps i Hamar kulturhus.

Publisert: 15.mar.2015 19:19
Oppdatert: 15.mar.2015 19:19

Mer enn 1200 musikanter fra 36 ulike korps sørget for liv i kulturhuset under helgens Hedmark/Oppland mesterskap for korps. Korpsene skulle konkurrere i ulike klasser og divisjoner, og Lørdag var det skolekorpsene som sto for underholdningen. Hamar Ungdomskorps under ledelse av Henning Børresen gikk helt til topps i 1. divisjon i klassen for skolekorps janitsjar.

Korpset imponerte dommerpanelet nok til å oppnå en poengsum på hele 92 av 100 mulige poeng. Korpset framførte «Seterslott», «Procession of the Sardar», «Toccatarantella» og «Theme from Schindler’s List». Under sistnevnte stykke fikk publikum dessuten høre Sigurd Arnekleiv Bekkelund (18) briljere som solist med sin gråtende fiolin.

Det var allikevel flere andre lokale korps som imponerte under helgens arrangement. I 3. divisjonspuljen fikk Moelv Skolemusikkorps 80 poeng, Løten og Vang Skolekorps spilte seg til 84 poeng og Hamar Jente- og Guttekorps endte opp med 85 poeng. Brøttum Skolekorps med dirigent Andres Halla gikk dessuten til topps i brass-klassen med sine 86 poeng. 

Søndag var det de voksne sin tur til å konkurrere, og det var mange lokale korps som var representert i konkurransen. Samtlige korps konkurrerte her i samme divisjon, og Hamar Musikkorps med dirigent Erik Aune imponerte stort med stykkene «Red Skyes» og «Pilatus: Mountain of Dragons». Med sine 93 poeng havnet Hamar-korpset på en flott 3. plass blant de 19 korpsene som konkurrerte. Brumunddal Musikkorps fikk 87 poeng og Vang Musikkforening spilte seg til 83 poeng. Ådalsbruk Musikkforening satser tungt på konkurranser, og under søndagens arrangement imponerte de dommerne nok til å ende opp med sterke 91 poeng og 5. plass.  

 
Fakta

Norges Musikkorps Forbund (NMF) ble stiftet i 1918, og er Norges største organisasjon for musikkorps. Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon er Norges Musikkorps Forbunds høye beskytter

NMF region Hedmark/Oppland har ca. 6.000 medlemmer fordelt på 170 medlemskorps.

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke