18. aug
 
Rødt, hvitt og boblende på vinfestival
Hamar Vinfestival har vært søt, syrlig og boblende for de mange vininteresserte som har smakt og lært denne helga.

Publisert: 27.okt.2018 19:19
Oppdatert: 28.okt.2018 17:46

Fredag og lørdag ble Hamar Vinfestival arrangert for andre gang. I de fulle lokalene duftet det av gjæra drue, og lød av klukkelyder fra skjenking, skåling i tynne stettglass og engasjerte samtaler om rødt, hvitt og boblende.

Prøver noe nytt

Svigerinnene Anne-Marit Rusta og Merethe Engh fra Hamar utforsket champagne under festivalen.

– Så langt har vi drukket mest god champagne, forteller Engh.

– Hva er god champagne?

– En champagne med gode bobler, som enten er lett å like, eller litt avansert, sier Engh.

– God substans, for eksempel, legger Rusta til. Hun synes det er utrolig gøy at det er så mye folk, og smaker her.

– Helt unikt, sier hun.

Morten Berg fra Hamar synes også det er masse god vin her, og har som Engh og Rusta også prøvd en del champagne.

Når det gjelder en god champagne, følger Berg følelsene.

– Hva er en god champagne?

-En champagne som rett – og slett smaker godt, smiler han.

– Vin er godt, og det er fint å få presentert hva som finnes, forteller han, før rødvinen står for tur.

Ikke en fyllefest

Initiativtaker for festivalen, Tom Theodorsen fra Hamar, forteller at det er over 300 viner å velge mellom på festivalen.

– Også er det flere «master classes» – vinkurs – med besøk fra to italienere, en franskmann, en tysker og en spanjol.

På vinfestivalen er det også middager og opplegg på noen av restaurantene rundt i byen, med mer vin til.

– Blir det mye drikking?

– Vi har spyttebøtter ved hvert bord, så man ikke trenger å svelge alle glassene. Dette er absolutt ikke en fyllefest, sier Theodorsen.

Mangfold

Blant det store smaksgalleriet på 300 viner, kunne man også lære om produkter til vin, og smake på mat til vin.

– Poenget med festivalen er mangfold, at det er noe for alle her og at man kan lære, forteller Theodorsen.

Aine Mee Myhre fra Jessheim er blant de mange proffene som skjenket smaksprøver.

– Jeg har jobbet på restauranter i Hamar og på Vinmonopolet her, det var der min interesse startet, forteller hun. Mee Myhre sier at festival-lokalene er fulle av interesse og engasjement.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke