17. aug
 
Rolig musikkstund med musikkelevene
Musikklinjeelever fra Stange videregående har mye å by på og viste stor bredde og variasjon i Stange kirke i går kveld.

Publisert: 02.des.2016 22:03
Oppdatert: 02.des.2016 22:17

Årets kirkekonsert har som tema «Vinternatt», og elevene fikk selv velge repertoar ut fra det de forbinder med temaet. Det førte til mye variasjon, og det var plass til både solister og noe samspill. De ga en god og rolig musikkopplevelse, som er godt å få med seg i vintermørket.

Stødig kor

Musikklinjekoret består av alle musikkelevene, og leverer forbausende bra, med tanke på at langt fra alle er vokalister. Uttrykket ble ofte preget av konsentrasjon, og den var i hvert fall på plass. Med hovedverket «A Ceremony of Carols» viste elevene at de har blitt en sammensveiset, harmoniøs gjeng, og med Ellen Sejersted Bødtker som gjestemusiker på harpe ble konserten avsluttet med denne varierte høytidsstunden.

Gode blåsere

Blåseavdelingen var representert av Erik Agathon Melbye, som imponerte med bukkehorn fra galleriet. Et slikt naturinstrument krever sin blåser, og det ble et særdeles originalt og tøft innslag.

Esten Sørhus på trompet lot seg inspirere av Ole Edvard Antonsen, og høstet fortjent stor applaus for sin versjon av «Vidda». Men også Linn Karlsen på klarinett musiserte stødig i en kirkesonate av Mozart.

Sangerne var godt representert, og Anine Kongsrud fikk følge av Ruibandet, og leverte en klar versjon av Erik Byes «Vise i vinterlys». En rolig gitarsolo av Carl Anders B. Sørheim gjorde seg godt her.

Maren Christine Helmsersen så fritt i publikum og uredd trøkket hun på med mye stemme i «Ave Maria», stødig akkompagnert av Eline Rose S. Lund. Det ble et rørende og vakkert innslag

Solistinnslag

Perkusjoniste Alf Kippersund spilte trommer i bandet, men kom ende bedre til sin rett i to stykker av Bart Quartier på Marimba. Det kan virke lett, men krever en stødig hånd samt en god porsjon følsomhet. Et svingende bidrag!

Eline Rose S. Lund gjorde et bra valg med sitt pianostykke av Debussy: «Snøen danser». Det lette, impresjonistiske verket passet ypperlig til temaet.

Fabrice B. Vestad er uten tvil på et annet nivå enn mange av de andre, og hev seg i kast med intet mindre enn Beethoven. «Sonate nr. 23 i f-moll» ble framført uten noter, slik som han pleier, og han imponerte virkelig med fingerferdighet og innlevelse. Det blir spennende å følge med disse talentfulle elevene framover!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke