26. aug
Fredag kveld: Etter snart ti år som solo-artist er Lars Vaular omsider klar for sin debut på Hamar-scenen.Foto: Julia Kidder
 
Rølp og høykultur med Lars Vaular
– Det blir en kveld med mye lyd og lys, hyggelig stemning, tørr humor og fuktige kropper, lover Lars Vaular i forkant av fredagens konsert på Gregers.

0
Publisert: 17.aug.2016 07:50
Oppdatert: 17.aug.2016 07:53

Den kommende konserten blir faktisk Vaulars første konsert i Hamar, og i den anledningen har den populære artisten tatt seg tid til å besvare noen tilsendte spørsmål.

Godt og blandet program

– Hvilke forventninger har du til fredagens konsert?

– Jeg forventer at det er mye lyd og lys på scenen, og at mitt fantastiske publikum som vanlig gir alt og sørger for at kvelden blir en suksess, sier Vaular.

Han forteller samtidig at publikum kan forvente en konsertkveld med både ferske og klassiske slagere.

– Jeg kommer til å spille litt fra forskjellige album. Hovedfokuset blir på 666-skivene som kom i fjor, men jeg spiller også noe fra debutplaten min som kom i 2007, sier han.

meritert hip hop-artist

Lars Vaular solodebuterte med albumet «La Hat – Et nytt dagslys» i 2007 og fulgte opp med «D’e glede» i 2009. Vaular fikk sitt nasjonale gjennombrudd i 2010 med albumet «Helt om natten, helt om dagen»; en utgivelse som sikret Vaular Spellemannprisen i hip hop-klassen. I 2011 hentet han nok en pris gang i «klassen hip hop» for sitt fjerde album «Du betyr meg», i tillegg til en ny Spellemannspris i klassen «årets tekstforfatter». Den populære artisten ga ut sin hittil siste fullengder «1001 Hjem» i 2013.

I løpet av de siste ti årene har Vaular gjort seg spesielt bemerket for sin kreative lek med sjangre og ulike uttrykk, og 2015 ble et ekstra begivenhetsrikt år for hip hop-artisten. Med EP-utgivelsene «666 ALT», «666 GIR» og «666 MENING» høstet han strålende tilbakemeldinger fra både kritikere og fans, og ble samtidig nominert i tre ulike kategorier under Spellemannprisen.

Høykultur og rølpefest

– Hva er dine planer for de neste 12 månedene?

– Jeg holder på med ny musikk, og håper å slippe noen singler i løpet av det neste året, sier han.

Det er fremdeles ledige billetter til konserten, og på spørsmål om han har en beskjed til nysgjerrige konsertgjengere som fremdeles sitter på gjerdet har han følgende beskjed:

– Denne konserten er i krysningspunktet mellom høykultur og rølpefest, og hvis du ikke liker det kan du bare bli på gjerdet, sier Vaular bestemt.

Fredagens konsert arrangeres i samarbeid mellom Venues og Gregers.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke