19. aug
Tung Tids Tale: Olaug Nilssens roman om livet med et funksjonshemmet barn blir teater til høsten.
 
Roman blir teater
Olaug Nilssen fikk Brageprisen for romanen «Tung tids tale» i fjor høst. Nå blir romanen teater. 30. oktober spiller Riksteatret forestillingen i Hamar kulturhus.

Publisert: 20.mar.2018 16:50
Oppdatert: 20.mar.2018 17:33

«Vi skjønner mer enn ordene. Får kjenne på hvordan det er å være moren til Daniel», skrev Hamar Arbeiderblads anmelder Janne Bjørgan og ga en sekser til «Tung tids tale». «Olaug Nilssen tar pusten fra leserne med sin lille roman», skrev VG og ga terningkast seks de også. «Olaug Nilssen skildrer en smerte som er så fysisk at jeg blir skjelven», het det i Aftenposten.

Nå går Riksteatret sammen med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å sette denne sterkt personlige og kritikerroste romanen på scenen. Premièren er i Oslo 24. august.

Det er Marit Moum Aune som har regien. Hun er for tida aktuell med den mye omtalte «Engler i Amerika» på National-theatret. Tidligere har hun laget publikumssuksesser blant annet av Olaug Nilssens «Få meg på, for faen», «Vi har så korte armar» og «Stor og stygt».

et annerledes barn

«Tung tids tale» handler om en mors kjærlighet og kamp for et barn som er annerledes. Forfatteren selv kaller boken «ei kjærleikshistorie».

Daniel er tre år, og foreldrene gleder seg over hvor flink han er til å synge og prate. Men så slutter snakkinga. Latteren vender seg innover. Den vesle gutten endrer seg. For moren begynner en kamp, først for å forstå hva som skjer med gutten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorgen han trenger.

Mødre skal aldri gi opp, blir det sagt. Men hva er aksept, og hva er å gi opp?

sinne og varme

«Tung tids tale» er ingen heltehistorie, heter det i presseskrivet fra Riksteatret. «Det er en historie om oss alle. Skrevet med både humor, sinne og varme. Om ei mor som må gi så mye mer kjærlighet enn hun kan få. Om ei mor som møter en tyngre tid enn hun visste fantes. Midt i Norge, midt i livet, midt i hverdagen til folk.»

På scenen stiller de fire skuespillerne Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke