24. aug
 
Romjulsmoro fra scenekanten
Puss rockefoten for romjula. Her er mulighetene mange. Gregers Live slår på scenelysene hver kveld, men også andre scener byr opp til dans.

Publisert: 20.des.2018 14:00
Oppdatert: 20.des.2018 13:59

Et av flere høydepunkt må være Hamar Bluesklubbs juleblues på Gregers 5. dag med Greasy Gravy. Det er femten år siden bandet gikk til topps i bandkonkurransen «Union Blues Cup» på Notodden, og vant både spillejobb på bluesfestivalen og norgesturné.

– Dette er helt vanvittig. Vi spilte jævlig bra, og vant hele sulamitten foran tusen tilhørere på Notodden, skravlet brumunddølen Tom Erik Holmlund i lokalavisa.

– Musikksjefen i P1 kom bort til oss og lurte på om vi hadde vurdert jobbene våre, for dette kommer til å ta mye tid, forklarte vokalisten til Hamar Arbeiderblads journalist.

Noen feiring ble det ikke, kunne han avsløre, for gutta ville «hemmatt til kjerring og unger».

LES OGSÅ: Det svinger av Greasy Gravy

Femten år etter

Nå inviterer Hamar Bluesklubb til 5. dags juleblues med Greasy Gravy på plakaten, femten år etter – og antakelig med kun to herrer fra den gang bandet het Jelly Rollers; vokalist Tom Erik Holmlund og trommis Jon Reidar Furulund. Resten av gjengen i dagens utgave: Espen Liland (gitar), Kristian Wentzel (tangenter), Kasper Værnes (saxofon), Tom Erik Antonsen (trompet) og Rune Endal (bass).

Trøkk lover i alle fall Hamar Bluesklubb, både med Greasy Gravy og Slidehand & Symphony. Og med vaskelappen for Greasy Gravy henvises det til bandet andre plateutgivelse, «When The Game Is On» som sanket en håndfull femmere.

Spiller jula inn

Valentourettes speller Jokke på Gregers allerede fredag kveld. Utsolgt, selvsagt. Rock og rabalder Trubadurduo på Jarles Kro lørdag – og så er vi inne i jula – og her er utvalgte på scenekanten i romjula:

26. desember: Kalle Føtters på Gregers, tradisjonell 2. dagsfest på Nærvang med trubadur Joar Balstad.

27. desember: Melkeveien (m/band)/Sprutbass/DJ Strangefruit på Gregers. Romjulsparty med bandet Yankee på Silver Rock på Nes.

28. desember: Fuel på Gregers. Support: Jäger. Evald Fjærgård fra Løten på Tante Gerda. Katten med støvlene-premiere i Hamar Teater. Romjulskro i Hamar Teater med Tipping for’n far spiller Vazelina-slagers.

29. desember: Katten med støvlene i Hamar Teater. Greasy Gravy med klassisk soulmusikk på Gregers. Romjulskro med Big Easy Band med Johanne og Knut Kippersund på Hamar Teater. Konsert med Cecilia Vennersten og Gaute Ormåsen på Låven Bar på Sjusjøen. 

Søndag 30. desember: Konsert med HamarAltmuligOrkester på Gregers. Romjulskro med Hoggorms/Sydvest i Hamar Teater. Julefest med Kalle Føtters på Åsheim i Åsmarka. Konsertforestillingen Juleønsket på Tante Gerda med sang og fortelling fra Torill Nybrott og Kirsti Hougen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke