25. aug
 
Rørt til tårer over hederspris
Spenningen er utløst, årets gjeveste pris gikk til vertskapet på Hoel gård, Vigdis og Per Eilif Sandberg fikk Ringsakerprisen.

Publisert: 18.jan.2013 12:01
Oppdatert: -

Det er mange som ble hedret i løpet av denne festaftenen, enkeltpersoner og organisasjoner som har gjort seg spesielt bemerket i løpet av året som har gått. Det var 21 nominerte til de ulike prisene som ble delt ut under Ringsakergallaen i kveld. Det knyttet seg størst spenning til hvem som fikk Ringsakerprisen, den aller gjeveste prisen som deles ut under gallaen. Vinnerne av årets Ringsakerpris, Vigdis og Per Eilif Sandberg, har gjennom mange år bygget opp Hoel gård som et fyrtårn i Innlandet. Mottoet deres er "Herskapelig, men jordnært", en svært god beskrivelse av virksomheten deres på vakre Hoel. I tillegg til egen virksomhet, er familien Sandberg aktive i store og små nettverk. Slik bidrar de også til å framheve andre.Gallaen bød også på mye musikk og underholdning, med blant andre Gaute Ormåsen, RingsakerOperaen, Friserte Fruer, Sussudio, Hans Christian Medlien, After Eight, Roger Andreassen og Andres Halla. Den første prisen er delt ut, nemlig idrettsstipendet. Magnus Eikrem Haugen, hockeyspiller i Storhamar Dragons fikk stipendet på 10.000 kroner. Haugen vil fortsette å trene like godt som i dag, og håper at han en dag blir å se på landslaget. Kari Nerhus Cae ble kåret til årets idrettsleder og barneidrettsprisen gikk til Veldre håndball. Prisen til årets ringsakssokning ble delt ut for 11. gang. Flere var nominert til prisen, men prisvinner Kari Sangro Olstad var suveren. Kari ble hyllet med stående applaus og da hun forlot scenen fikk hun følge av låta "You're simply the best". Byggeskikkprisen gikk til Moelv stasjonsområde, med byggherre Jernbaneverket.

Årets kulturformidler ble Brøttum historielag. Årets ildsjel brenner så vi bokstavelig talt kjenner duften av nybakt brød. Trine Gotaas er en ildsjel som brenner for sunne verdier, og er særlig kjent for sin bakst og landets eneste bakerovn i en Gaupenhenger. Ringsaker Kantori ble kåret til Årets scenekunstner. Følg med på ha.no, vi holder deg oppdatert gjennom hele gallaforestillingen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke