20. aug
TIL ANDEBY: Ruben Jakobsen Olsrud har fått hedersplassen med selve forsida i konkurransen om å tegne Donald.
 
Ruben ducker opp i Donald Duck
Fredag i neste uke ducker 12 år gamle Ruben Jakobsen Olsrud fra Løten opp med et helportrett av Donald i Donald Duck & Co.

Publisert: 11.okt.2012 13:56
Oppdatert: -

LØTEN
- Rubens portrett av Donald var så bra at redaksjonen enstemmig valgte den til coveret, sier Donald-redaktør Marius Molaug.
Ruben deltok i en talentkonkurranse der målet var å rekruttere unge tegnere til Donald Duck & Co. Med sin tegning av Donald Duck i helfigur sikret han seg coveret på den første helt spesielle talentutgaven, og dermed også hedersplassen alle tegnerne siklet etter.
Og Ruben er kjempeglad for å ha klart å imponere Donald-redaksjonen, ikke minst fordi han har vært en ivrig hobby-Donald-tegner i mange år allerede.
- Jeg har tegnet Donald så lenge jeg kan huske, og jeg har sendt disse inn til Donald-redaksjonen mange ganger. At jeg skulle klare å vinne over resten av Norge er skikkelig morsomt, sier Ruben, som akkurat nå er på høstferie i - EuroDisney, selvfølgelig. For hvor ellers skal en mulig kommende Disney-tegner hente inspirasjon til å utvikle seg videre?
Og det har Ruben tenkt å gjøre, for han legger ikke skjul på at drømmejobben i framtida en gang er å få jobbe som Donald-tegner.

mange fans

Det å rekruttere flere Donald-tegnere her til lands var da også bakgrunnen for konkurransen og den spesielle talentutgivelsen.
- I et land med så mange Donald-fans som Norge, er det klart det må finnes mange mulige Donald-skapere, sier Marius Molaug.
- Vi har fått inn bidrag fra lesere fra 4 til 46 år, så konkurransen viser at det ikke eksisterer noen aldersgrense i Donald-universet. Det viktigste er å beholde barnet i seg, sier Molaug som kvakk skikkelig da han så alle de fine bidragene.

Fortellerglede

For det er ikke bare Ruben fra Løten som imponerte Molaug i konkurransen.
- Alle disse bidragene er pur vitamininnsprøytning for Donald-universet. De minner oss om hva utgangspunktet for alle gode Donald-historier bør være. Det handler ikke om teknisk perfekte tegninger eller perfekte plot. Mye viktigere er fortellerglede, fantasi og historier som vil noe, sier Molaug
Talentbilaget følger med Donald Duck & Co nr. 42 og består av 11 Donald-historier.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke