17. aug
 
Russerevy med rikelig selvironi
Kattaelevene tok et skråblikk på det de kaller «en russekultur som har tatt helt av». Se bildene her!

Publisert: 17.apr.2015 00:17
Oppdatert: 17.apr.2015 00:17

En skal tidlig krøkes, den som god krok skal bli. Revyen «Født med russelua på», som hadde premiere (og sisteforestilling) på Hamar Teater i går kveld, åpner med at en jenteunge, som tittelen avslører, blir unnfanget rett inn i russemaskineriet. I dåpsgave ønsker foreldrene penger inn på datterens russekonto, og deretter spinnes historien videre gjennom skolegangen.

- Russetiden har tatt helt av. Det er noe man må gjøre narr av rett og slett, og da er det bare å spille på selvironi, forteller revysjef og skuespiller Stinius Kristoffersen.

De drøyt 400 publikummerne fikk stifte bekjentskap med karakterer som Erna Solberg (spilt av Katja Perminow), som bortforklarer det meste og glir unna kritikk som en teflonpanne, en rektor (Kristoffersen) som med liten suksess prøver å legge en demper på russefeiringen, samt et stort antall jenter med dyre vesker og Canada Goose-jakker, men lite selvinnsikt. Det var også rikelig med harselering av russeleverandørene, og deres noe innpåslitne markedsføring til stadig yngre, kommende russ.

-  Huff. De er så uproffe! Det er bedrifter som har monopol og millioner i omsetning, og allikevel tyner de russen for penger, hevder Kristoffersen, som er fornøyd med at de har klart å lage sketsjer som gir et skråblikk på ungdomsperioden de selv er en del av.

- Jeg er fornøyd med resultatet. Vi startet i går med å sette den sammen, og veldig fornøyd med tanke på hvordan det kunne ha gått. På Katta er det ikke noe revymiljø som på Stange, så det har vært spesielt vanskelig å få med gutter. Men jeg sier meg veldig fornøyd med det vi fikk til, tross alt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke