18. aug
Russ: Russen ved vg3 på Hamar Katedralskole, med selvskrevet revy.foto: David William Øynes
 
Rusten russerevy
Russerevyen Kattastrofe på Hamar teater levde dessverre litt for mye opp til tittelen. Heldigvis så publikum ut til å more seg.

Publisert: 22.mar.2017 21:43
Oppdatert: 23.mar.2017 10:25

Onsdag kveld braket det løs med russerevy på gamle, ærverdige Hamar teater. Russen fra Hamar Katedralskole satte opp sin revy «Kattatrofe», og forestillingen levde ganske godt opp til tittelen.

Perspektiv

Med tanke på at dette er en russerevy satt opp av amatører, som har kombinert øvelser med skolegang og andre prioriterte ting, må man sette forestillingen litt i perspektiv. Det er klart man ikke kan forvente en profesjonell forestilling når man drar på en russerevy. Jeg hadde heller ikke skyhøye forventninger da jeg sank ned i et sete nesten bakerst i det stappfulle lokalet. Det viste seg å bli som forventet; en ganske så dårlig russerevy.

Revyen

Lyden fra scenen, var teknisk sett veldig dårlig. Ungdommen snakket høyt og tydelig, men lydkvaliteten var ikke god. Det samme gjelder skuespillerprestasjonene til de uniformere elevene som spradet rundt i sine nyinnkjøpte kjeledresser. Rollespillet var langt ifra overbevisende, men heldigvis hadde russegjengen fra studiespesialiserende vg3 noen gode poenger, og en fin parodi av det amerikanske valget.

Les også: Kattaruss kjøpte katta i sekken

Innholdet i stykket var både og. Det var et veldig vulgært og sexfiksert språk, og mange ting som framsto som både teit og unødvendig i stykket. Selv konkluderte jeg med at jeg glad for at jeg ikke er forelder til noen av ungdommene på scenen. Vel, en russerevy skal så klart være drøy og tullete, men det var litt for ofte ganske usmakelige replikker og dårlig innhold i revyen. Håper ikke elevene inviterte bestemor, for å si det på den måten.

Referanser

Revyen inneholdt mange referanser, og her hadde gruppa vært kreative. Skam-referansen opplevdes en smule meningsløs, men scenen om fraværsgrensa hadde et dypere poeng, og framsto som mer produktiv. Det ble også parodiert TV-program som Animal Planet og Paradise Hotel. Den sistnevnte referansen var vellykket og fungerte bra.

Heldigvis virket det som om publikum moret seg. Tilskuerne i den fullsatte teatersalen hadde ikke vondt for å le, det var jo tross alt mye moro, og det er jo tross alt bare en russerevy.

Terningkast 3

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke