23. aug
 
Rypdal og Tekrø feirer 20 år Under Brua
Terje Rypdal og TNT-helten Ronni Le Tekrø er klare for Under Brua-festivalen i Hamar i august - som del av duoens jubileumsturné for 20 års samarbeid.

Publisert: 16.apr.2013 22:32
Oppdatert: -

De to kommer med band og skal spille på den lille festivalen ved Vikingskipet 24. august. Det varsler foreningen Under Brua i en pressemelding tirsdag kveld.

- Gitarguder

De to kjente gitaristene legger ut på høstturneen «Celebration Tour». Rypdal og Tekrø har samarbeidet i mange år. Det startet for 20 år siden med innspillingen av albumet «Rypdal og Tekrø». Til høsten fyller også Tekrø 50 år.

«Med to slike gitarguder på scenen, vil denne konserten bli en enestående opplevelse. Konserten inneholder de beste låtene fra deres samarbeid. Bandet som backer dem er også musikere i toppklasse», jubler arrangøren.

Spellemann og Rockheim

De to stjernene har også hatt omfattende karrierer på hver sin kant, og kan begge vise til Spellemann-priser.

Dobbeltjubilanten er nok mest kjent for sin framtredende rolle i rockebandet TNT. På 80-tallet ble han dessuten kåret til en av verdens ti beste heavy-gitarister.

Rypdal på sin side har tre Spellemann-priser, og fikk i 2005 hedersprisen. I 2012 ble han dessuten innlemmet i Rockheim Hall of Fame hos det populære rockemuseet i Trondheim.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke