19. aug
Trio: Fra venstre: Bendik Hofseth, Sidiki Camara og Jacob Young.foto: David William Øynes
 
Særegen trio jazzet opp Stavsjø
Søndag kveld var det duket for en eksotisk, særegen og hypnotiserende trio på Galleri Fjellsol på Stavsjø. De tre karene spilte en særdeles god intimkonsert.

Publisert: 17.sep.2017 23:42
Oppdatert: 17.sep.2017 23:48

De tre karene som nylig hadde gått på den intime scenen på Galleri Fjellsol til rungende applaus, viste at de var applausen verdige. Bendik Hofseth utstyrt med en saksofon og sin røst, Sidiki Camara på diverse perkusjon og rytmeinstrumenter, en flott vokal, og en «kora», sammen med Jacob Young på elektrisk og klassisk gitar, leverte et lekent og allsidig show til solnedgangen over grantrærne i horisonten.

Høyt nivå

Musikerne la ikke skjul på at de hadde peiling på hva de drev med. Konserten startet rolig og svalt, da Jacob Young ved hjelp av sine gitareffekter og nøyaktige instrumentfølelse, strøk snikende og mektige akkorder ut i det stille rommet. Med ett var rytmeinstrumenter og Saksofon med i lydbildet, og det var en mektig musikkopplevelse å være vitne til.

Trioen var samspilt og orientert, med god formidling av den jazzete sjangeren med Afrikansk vri.

Publikum i lokalet var helt stille under hele konserten, bortsett fra latterbølgene etter musikernes vittige kommentarer mellom låter.

Bendik Hofseth erklærte seg selv som den «kunnskapsutleverende», og delte diverse fakta om Mali, hvor Sidiki Camara er fra.

De tre stråler av kameratskap og spilleglede, og det er lett å la seg rive med.

Variert spilleliste

Trioen spilte forskjellige verker, som cover og egenprodusert materiale. Lydbildet var variert, og veldig eksotisk. Sidiki Camara hadde en eksepsjonell, eksotisk og spennende «touch», med sine Afrikanske instrumenter og spillestil. På et par av låtene brukte han en «kora», som er et Afrikansk instrument, og en av forgjengerne til gitaren. Det var fint med den sjangermessige og kulturelle variasjonen i musikkelementene til gruppa. Det var tydelig at de hadde god kommunikasjon seg imellom, og at de improviserte en hel del.

Det var spennende å se hvor musikken tok veien videre, sekund for sekund.

Vakker sang av Bendik Hofseth og Sidiki Camara var også positive sider ved konserten, som var en drømmende, stilig, variert, harmonisk, hektisk og livlig konsert. Meget godt levert av trioen.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke