21. aug
Smigrende sang: Det er idyllisk og nært når nissemor, Johanne Mathisen og nissefar Thore Berntsen.
 
Saftig syngespill
God musikk og godt spill redder Sammarsfræmen og gjør det til et godt stykke. Til tider blir det vel hektisk og for mange nisser i Brodal.

Publisert: 16.jun.2012 06:23
Oppdatert: -

Furnes
Nabolaugets nyskrevne stykke Sammarsfræmen spinner rundt et godt og aktuelt tema. I vårt hektiske samfunn har vi mistet mange av de nære ting som er livsviktig for oss mennesker. Nemlig tid og tid til hverandre. Derfor drar en familie fra Hamar til husmannsplassen Brodal på sommerferie, for å finne freden og roen de savner.

Hektisk

Men det blir veldig hektisk å henge med i stykkets overordnede tema når alle nissene, familien og naboungene inntar Brodal. Takket være gode skuespillerprestasjoner og flott musikk blir stykket likevel både morsomt og underholdende.
Hilde Bekkevold spiller moren som ankommer Brodal med kofferter, bager og vaskebøtta under armen. Bekkevold er den prefekte kjeftesmella. Via kjappe replikker og energisk kroppsspråk kjefter hun i øst og vest, på både unger og mann. Hun er kanskje stykkets beste skuespiller. I Brodal skal familien fra Hamar være en hel måned uten telefon, nett og mobil. Barna tror det skal bli kjedelig i Brodal.

Stort persongalleri

Men i Brodal bor det en nissefamilie som driver gjøn med byfolkene fra Hamar. Nissefamilien har et flott persongalleri, men det er i perioder anstrengende å holde styr på fem ulike nisser. Thore Berntsen er som skapt til å være nissefar. Nissemor Johanne Mathisen forfører publikum med sin varme personlighet.
Sammarsfræmen er fullspekket med gode melodier. De fire ungene Simon Rydlang, Amanda Kirkeby, Eva Marie Maurud og Njål Kristiansen har rene fine barnestemmer. Ikke en falsk tone er å høre, både når de synger alene og sammen. Men dessverre drukner ungene blant støyende nisser og hektiske foreldre. Nissene lager mye støy. Slik nisser skal gjøre.

Hentes tilbake

Stykkets overordnede tema drukner av og til i Bis-nissen, Brown-nissen, Vill-nissen, Fjompe-nissen og Mora-nissen. Men takket være tydelige tekstsammenbindinger hentes vi stadig tilbake til stykkets tema; menneskenes behov for kontakt. Og alt i alt er Sammarsfræmen i Brodal vel verdt et besøk.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke