21. aug
 
Sagatoon-gjengen skriver på ny film
Nå skriver de igjen, Sagatoon-gjengen. Og nå handler det om oppfølgeren til «Troll – The Tale of a Tail». Nå skrives «Troll 2».

Publisert: 02.feb.2018 12:20
Oppdatert: 02.feb.2018 12:20

De fire har hatt sine timer i garasjen som Jørn Kolsrud en gang bygde om til den engelske puben «Ye Olde Bridge». Mange år har gått siden Johnny Carlsen, Jonny Westernes, Kristian Kamp og Jørn Kolsrud begynte jobben med sin helaftens animasjonsfilm. Nå er filmen snart sydd sammen. Premièredato er satt i Norge, til 25. desember i år.

For noen dager siden startet på alvor jobben med oppfølgerfilmen.

Hva skjer i «Troll 2»?

Megaselskapet Global Genesis Group presenterer den første filmen slik: «Trollprinsen Trym har bare to dager på seg til å redde sin far, kong Grom, som har blitt til stein. Som Frodo i Ringenes Herre må Trym og vennene hans ut på en farlig ferd for å hente Groms hale og redde hans liv».

LES OGSÅ: Da HA besøkte trollene i Canada 

Men hva skjer i «Troll 2»? Hvor tar Hamar-selskapet Sagatoon oss videre i historien, når de nå skriver på «Troll 2»?

– I Troll 2 leker vi oss rundt et tema som er beskrevet i den norrøne mytologien, nemlig det anstrengte forholdet mellom trollene og de norrøne gudene, skriver Kolsrud, Westernes, Carlsen og Kamp i en mail.

Og de fortsetter:

– Ervod-trollene lever vanligvis i fred og fordragelighet, men en gammel fiende dukker opp, Fenrisulven. Sammen bekjempet trollene og den norrøne guden Tor Fenrisulven for uminnelige tider siden. De satte ham i fangenskap, men nå er han løs på nytt og truer med ragnarok. Ervod og hele trollverdenen er truet.

Men hva kan trollprinsen Trym gjøre denne gang?

– Vår helt, det lille trollet Trym må ta opp kampen, men først må han reise til Åsgård og søke hjelp hos de gamle guder. Det er nemlig bare Tor med hammeren som kan sette Fenrisulven ut av spill. Men de gamle guder er ikke hva de en gang var …

Mer troll

Allerede for et år siden, da Hamar Arbeiderblad besøkte produksjonen av «Troll – The Tale of a Tail» i Canada, så var produksjonsselskapene ivrige etter en oppfølger.

Kristian Kamp, som er co-regissør, for «Troll – The Tale of a Tail», sier at mye taler for at en oppfølger vil bli laget med de samme samarbeidspartnerne; selskapene Squeeze i Quebec City og nGenious i Montreal, med den samme regissøren, Kevin Munroe, med samme type internasjonal finansiering og distribusjon.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke