21. aug
 
Saison fra nord

Publisert: 27.apr.2018 09:07
Oppdatert: 27.apr.2018 09:44

Også denne fredagen har jeg vært i dagligvarehandelen for å finne en kandidat. Vi har ikke omtalt mye øl fra nordnorske Mack i ølspalten, men bryggeriet er interessant fordi de også – slik de andre volumbryggeriene har gjort – har tatt fram nisjeøl for å tilfredsstille et stadig mer kresent og bortskjemt ølmarked.

Så ukens øl er en saison fra Mack. Never mind the others er brygget døpt, og så vel tittel som grafisk utforming på etiketten er ubeskjedent stjålet fra en klassisk Sex Pistols-LP med nesten samme tittel. Ølet holder 4,7 prosent, kommer på halvliters engangsflaske og koster 60 kroner.

En god saison kjennetegnes gjerne av en sval friskhet, av fruktighet og et mildt krydderpreg type pepper. Mack sin har det umiskjennelige grågule skjæret i glasset, og det stiger en innbydende lukt opp. Gjæren spiller en vesentlig rolle for å oppnå denne karakteristiske mellomeuropeiske stilen som etter min mening gjerne kjennetegner en god saison.

Mack har lyktes godt med dette ølet. Never mind the others har en flott karakter av pære og grønt eple, den har den lille peppertvisten og den er frisk og god. Tradisjonelt ligger en klassisk saison, som opprinnelig var et gårdsøl servert til arbeidere til måltider, en prosent eller halvannen over denne. Det hemmer ikke Mack sitt brygg at de har måttet temme sitt øl til å ligge innenfor dagligvarehandelens fire kåmma sju prosent.

Et godt øl fra Nord-Norge, konkluderer vi med, selv om rpisen på 60 kroner er en tier for mye i butikkølklassen. Ikke desto mindre er dette et øl som passer kjempefint til lyse kvelder med fyr på grillen. Anbefalingen herved gitt.

Never mind the others

Mack

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke