18. aug
 
Smektende smakebiter
Tone Østli og Anna Sundström Otervik fristet med smakebiter fra årets hovedoppsetning på Ringsakeroperaen, med masse attåt. Det sultne operapublikumet så ut til å sette pris på det de fikk servert.

Publisert: 09.okt.2017 08:53
Oppdatert: 09.okt.2017 09:10

De to solistene har begge roller i årets oppsetning av «Dido og Aeneas» og «Cavalleria Rusticana» på Ringsakeroperaen, og kunne ikke vente til november med å synge for Hedmarks-publikumet.

Om en uke begynner prøvene og damene klør etter å begynne og jobbe.

Anna skal spille «sjefsheksa» i Dido, og på spørsmål om hun har begynt å komme inn i hekserollen enda kommer det spøkefullt fra kollega Tone.

– Jeg syns jeg har merka det, ja! At sangerne ville benytte sjansen til å synge sammen, er også en grunn til at de ønsket å «tjuvstarte» i går.

– Det var ikke tenkt at det skulle være noe operasalong på Hamar Teater i år, sier Anna.

– Men så spurte vi om det var greit at vi to kom, og så fikk vi lov!

full sal

Både Hamar Teaters travle kaffeservitør Anders Kippersund og operasjef Kari Elisabet Bekken, som egentlig hadde lagt ned salongen i 2015, virket ikke som de angret på avgjørelsen.

De 110 i salen fikk stilt opera-suget med et knippe kjente operaarier, duetter og også litt musikal-stoff, akkompagnert av Elisabeth Lundeby.

DEBUTERER

Ilseng-jenta Tone Østli som debuterer som solist ved Ringsakeroperaen i år, hadde et bord med «fans» hjemmefra, som hadde mange lovord å komme med. Billetter til «Dido og Aeneas» var allerede kjøpt og gjengen gledet seg til å høre mer.

– Vi er veldig stolt av Tone, sier Inger Andersen.

– Stemmene deres passer veldig godt sammen! tilføyer Mona Trannum.

Akkurat dét ble veldig tydelig i avslutningsnummeret da de to sopranene framførte «Blomsterduetten» fra Lakmé på vei ned fra scenen og ut i gangen, hvor akustikken tok tak i stemmene deres og skapte en helt magisk klang.

Det ble altså ingen «Didos klage», men den får vi oppleve i november.

Otervik og Østli gjorde en super «oppvarmingsjobb», og har kanskje også lagt grunnlaget for mer salong i fremtida.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke