26. aug
 
Om lag 2.000 samlet til gratis operafest
Det ble rått og vått, men allikevel godt for de drøyt 2.000 menneskene som tok turen til Stortorget og årets festkonsert i regi av Kirsten Flagstad Festival.

Publisert: 16.jun.2017 22:31
Oppdatert: 16.jun.2017 22:35

– Dette var helt storartet. En enormt god opplevelse, istemmer Anne Lise Nordbye og Harald Nordbye. Ekteparet fra Ottestad storkoste seg under fredagens festkonsert på Stortorget.

Velkjent program

På scenen stilte et stjernelag bestående av sopran Nina Gravrok, mezzosopran Ingeborg Schübeler Gillebo, tenor Magnus Staveland og baryton Johannes Weisser, og sammen presenterte de et en rekke velkjente operaarier- og duetter med italiensk og fransk opprinnelse.

Tilbake på scenen var også Trondheim Symfoniorkester, og under ledelse av dirigent Peter Szilvay sørget både solister og orkester for å lage god stemning i gråværet på Stortorget.

– Konserten var enestående. Sangerne var strålende og programmet var veldig flott, sier Anne Lise Nordbye, som ikke brydde seg det minste om at det var grått og fuktig operavær.

– Været kan vi ikke gjøre noe med. Det var lignende vær i fjor, men det bryr vi oss ikke noe om, sier hun, som får støtte av ektemannen.

– Det var jo bare noen smådrypp, og det er strålende at de vil bruke Stortorget på denne måten, sier han.

Minst 2.000 på plass

Drømmeværet uteble, men det var allikevel mange som tok turen til Stortorget og Kirsten Flagstad-festivalens festkonsert. Akkurat hvor mange som var på plass er vanskelig å anslå, men hvis man sammenligner med fjorårets oppmøte på 2.000 er man ikke veldig langt unna. Faktisk var det nok et par hundre flere mennesker innom under årets arrangement. Etter konserten var både publikum og arrangører storfornøyd.

– Her er det minst like mange som det var i fjor, og vi ser at folk kommer uansett vær, smiler festivalsjef Solveig Rønningen. Etter konserten kom det fram at sponsoren Sparebank 1 Østlandet allerede har gitt garantier om 400.000 kroner i årlig støtte til og med 2021, og festivalsjefen er klar på at de kommer til å satse videre mot framtidige festkonserter.

– Vi er veldig glade for støtten, men vi er fremdeles ikke i mål., sier Rønningen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke