20. aug
Kommer til Hamar: Artisten Sting kommer til Hamar om et halvt år. Her er han på Frognerbadet i Oslo i forbindelse med Norwegian Wood i 2012.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 
Sammen fikk de tak i Sting
Fire store aktører på tvers av kommunegrensene har gått sammen for å få Sting til Hamar 6. august. – Dette er et helt unikt samarbeid, sier kultursjef Morten Midtlien.

Publisert: 19.jan.2016 06:48
Oppdatert: 19.jan.2016 12:30

Det var en stolt gjeng som på kulturhuset i går kunne slippe nyheten om utendørskonsert på Stortorget med Sting og fullt band den 6. august. Budsjettet for konserten ligger i overkant av 5 millioner kroner.

– Vi har gått inn med litt kapital hver, så vi har en sikkerhet for å kunne begynne med prosjektet. Hovedansvaret ligger knyttet til Hamar kommune, for det må plasseres et sted. Men det er i utgangspunktet et samarbeidsprosjekt hvor formålet er likt for alle aktørene, sier Midtlien.

– Et unikt samarbeid

Bak signeringen ligger et unikt samarbeid mellom kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg (HOA) og bookingbyrået Venues. Venues bidrar ikke økonomisk, men står bak bookingen og kontrakteringen med Live Nation Norge, landets største konsertarrangør. Sparebanken Hedmark er også en betydelig økonomisk bidragsyter.

– Sparebanken Hedmark er en kjempeviktig aktør. De bidrar med en stor andel av økonomien i prosjektet gjennom direkte sponsorsamarbeid. Samarbeid på tvers av kommunene er også et viktig element i denne satsingen. Både administrasjon og ordførere i Hamar og Stange vært utrolig positive til storsatsingen, sier Midtlien.

– Det var naturlig at vi tok tidlig kontakt med Viggo Sundmoen (adm. dir i HOA. journ.anm.,). da Vikingskipet har en lang tradisjon med store arrangementer.

Elverum og Stange bidrar

Også nabokommunene blar opp for å få publikum til Hamar.

– Jeg mener det er viktig og riktig at vi løfter noen fyrtårn, som kan være med på å øke den nasjonale interessen for hele regionen. Det er å naturlig at konserter av denne størrelsen og dette kaliberet legges til Hamar, både fordi det er regionssenter, det er den største byen i Innlandet og fordi man her har kapasitet til å gjennomføre en konsert av en slik størrelse. Jeg ser det som svært positivt at Stange kommune kan være en part, og at vi felles kan jobbe fram gode samarbeidsmodeller og strategier som kan synliggjøre hele regionen, sier Stanges kultursjef Solbjørg Tveiten.

Da arrangørene så at konsertdatoen ville sammentreffe med Festspillene i Elverum, landet de også et samarbeid der.

– Festspillene er jo en festival som har undertittelen «Innlandets kulturfestival». Dette er midt i vår periode, og vi har definert Hamar som en viktig del av vår virksomhet og geografiske nedslagsfelt. Rent breddemessig er dette uten tvil den største artisten vi har hatt på vår plakat. Og dette er ikke noe vi kunne gjort alene, sier Festspill-sjef Ørnulf Ring,

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Samarbeider om sting: Tonje Kristiansen Bertini (Hamar kulturhus), Morten Midtlien (kultursjef i Hamar kommune), Solbjørg Tveiten (kultursjef i Stange kommune), Viggo Sundmoen (adm. dir i HOA), Espen Røhne (Venues) og Ørnulf Ring (sjef for Festspillene i Elverum).Foto: Anders Grobstok Dalen
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke