19. aug
TV-TURER: Cecilie Skog og Aleksander Gamme starter snart innspillingen av NRK-prosjektet «Drømmeturen». Foto: Odd Arne Olderbakk, NRK
 
Sammen ut på NRK-tur
To av Norges mest kjente ekstremtur-profiler, Aleksander Gamme og Cecilie Skog, tar med seg turglade nordmenn ut i norsk natur. NRK starter opptakene siste uka før påske.

Publisert: 20.feb.2013 17:50
Oppdatert: -

- Dette blir et fint prosjekt, med «koseturer» med personer med gode historier, sier Aleksander Gamme.
Med «koseturer» mener han at ingen denne gang er på veg til verken over Grønland, til Sydpolen og/eller opp i Himalaya, hvor både han selv og Cecilie Skog har kjempet seg fram.
Dette er snakk om turer på fem til sju dager, på norsk jord.
Publikum ble invitert til å søke om å få være med, med sin drømmetur. Flere enn fire hundre søknader kom inn. Søknadsfristen var 14. februar.

Fire programmer

Prosjektleder i NRK, Ingrid Langeland Olderbakk, nevner følgende terreng som eksempler på publikums ønsker: Hardangervidda, Femundsmarka, Stetind (1392 m.o.h.), i 2002 kåret til Norges nasjonalfjell, Store Skagastølstind (2405 m.o.h.) og Svalbard.
Opptakene starter, som nevnt, siste uka før påske, programmene sendes til høsten, det skal i første omgang sendes fire programmer, hver på en time.

Førstevalg

Cecilie Skog (født 1974) er kjent norsk klatrer og polfarer. Hun har nådd Nordpolen, Sydpolen, Mount Everest - og i 2008 mistet hun sin mann, Rolf Bae, i et isras på verdens nest høyeste fjell K2 (8.611 m.o.h.).
Aleksander Gamme (født 1976) har klatret Mount Everest, krysset Grønland flere ganger, gått verdens lengste skitur (2.275 kilometer/Antarktis) - og bare for noen uker siden klatret han den krevende ruta «Suser gjennom Harryland» i Trollveggen.
- Disse to var de jeg hadde aller høyest på min liste, sier prosjektleder for NRKs «Drømmeturen», Ingrid Langeland Olderbakk.
- Aleksander er en som skaper tillit når han er på tur, han er trygg, er samtidig leken, har god humor og han kommuniserer godt. Cecilie har en høy stjerne i Norge, det er mange som har lyst til å være på tur med henne.
- Det jeg ikke visste var at de kjente hverandre godt fra før, sier Ingrid Langeland Olderbakk.

Ny sesong?

Gjennom vinteren har publikum vært invitert til å søke om å få være med på tur. Flere enn fire hundre søknader kom inn.
- Og vi har gått gjennom dem alle sammen, sier prosjektlederen.
Fire søknader er valgt ut, i første omgang, men om programmet blir en suksess så åpnes det for nye søknader for en ny sesong.
- Hvilken tur får vi se først? Kan du si det?
- Nei. Vi har akkurat valgt, og den som skal være med vet det ikke engang selv.
Tirsdag 17. september sendes det første av fire timelange programmer.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke