22. aug
FAVNEN FULL: Sandbeckprisen 2011 ble tildelt Frida Ånnevik av leder i Sandbeckstiftelsen, Åse Grønlien Østmoe. Prisen er diplom, relieff og 10.000 kroner.
 
Sandbeck i favn
Frida Ånnevik har fått en plass under regnbågåbruas hvelving.

Publisert: 26.mai.2011 23:24
Oppdatert: -

Frida (26) fra Ridabu kvitterte for Vidar Sandbecks Kulturpris Regnbågåbrua med en tolking av den vakre visa med samme navn på en måte som ga publikum i Åmot Kulturhus frysninger nedover ryggen. Den magiske regnbågåbrua spilte i alle sine fargesterke, men likevel så vare fasetter, slik Frida Ånnevik framførte den. Kulturprogrammet i Åmots storstue med utdelingen av den fjerde Sandbeckprisen i går kveld markerte innledningen til de sjette Sandbeckdagene. På scenen møtte vi en stolt, rørt og takknemlig Frida Ånnevik.
- Jeg synes det er stas å få denne kulturprisen og bli knyttet til Vidar Sandbecks navn. Jeg er stolt av å bli sett og løftet fram i lyset av en så skolert musiker som Sandbeck var, sier Frida. Hun forteller at hun og bandet tok inn nettopp Sandbeck-visa «Regnbågåbrua» på repertoaret for ett års tiden siden, lenge før hun visste at hun selv skulle få kulturprisen med samme undertittel. Vidar Sandbecks Kulturpris Regnbågåbrua deles ut i regi av Sandbeckstiftelsen, og består av 10.000 kroner, diplom og et trerelieff av Sandbeck laget av Åmots egen treskjærer Ragnar Nysæter.

Leder i Sandbeckstiftelsen, tidligere Åmot-ordfører Åse Grønlien Østmoe berømmer den hittil yngste mottaker av Sandbeckprisen for at hun selv skriver både tekster og komponerer musikken, at hun er grundig og at hun dyrker sin egen stil.
- Prisvinneren beskriver sin plate som «pop i åpent sjangerlandskap», samtidig er det slektskap med både Alf Prøysen og Vidar Sandbeck. Dette forteller om allsidighet i kunstuttrykket. Hun blander uanstrengt det rotekte, jordnære og norsk med det internasjonale. Det er snakk om både røtter og vinger. Frida Ånnevik står for mange av de verdier som er sentrale hos Vidar Sandbeck og er en verdig prismottaker, sier Grønlien Østmoe.
Med sitt for anledningen litt amputerte band holdt prisvinner Frida Ånnevik som takk en minikonsert i Åmot Kulturhus. Lang nok til at publikum fikk høre både «Vant til stemmen din», «Snubletråd» og «Strået», pluss en sang som er så ny at den ikke har fått noe navn ennå.
- Den går i dur, faktisk ikke verst bare det, spøkte Frida til publikum, som visste å takke og gratulere henne med stående applaus.
Stortingspolitiker Trygve Magnus Slagsvold Vedum ledet kulturprogrammet der det i tillegg til prisvinner Frida Ånnevik var innslag ved Åmot kulturskole, jentegruppa Ramaskrik og visetrioen Frak.
Allsang med «Menuett i mai» rundet av kvelden. Den du vet, «Vil du bli med i menuetten i de grogrønne mainetten', når det våres, når det våres utmed gangsti og vegg.»
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke