26. aug
FEST: «Joyful, joyful», med dirigent Siri Christensen til venstre, og solistene (fra venstre) Lill Regine Skaug, Aina M. Stensbak og Rita Gjestvang Johansen. Publikum ble villig med på festen.
 
Sang rett fra hjertet
Siri’us leverte en varmende konsert med alt fra ordentlig trøkk til følsomme ballader.

Publisert: 15.okt.2017 22:12
Oppdatert: 16.okt.2017 13:41

Og det var herlig å høre gospelkoret akustisk igjen, med kun Sjur Lundstein som akkompagnatør på tangentene. For denne gangen kom alle stemmene godt til sin rett, samt mange av de flotte detaljene i sangprakten. Akustikken i Ringsaker kirke var som skapt for koret, og publikum støttet godt opp under prestasjonene, med mye klapp og rop, og til og med litt sang.

lekre detaljer

At koret leverer sine varer, vet vi fra før, og slik sett overrasker det ikke mer. Men det holder den høye standarden! Sjangeren er godt innarbeidet blant sangerne, og dirigenten Siri Christensen spiller sitt instrument, koret, med stor innlevelse og følsomhet.

Ganske så tidlig i konserten, i «When Jesus Come», viste de hvor samkjørte de var, særlig i hvordan de sang på ordet «come». Alle sangere smakte lenge på m-en, flere ganger, for så å dra ordentlig på oo-en i samme ordet. Samtidig sang de så uanstrengt og ledig, også da det ble ordentlig hallelujastemning blant «menigheten», og Siri fikk opp trøkket og fikk publikumet til å klappe takten.

Slike øyeblikk var det flere av, mens stemningen hele tiden ble roet ned av litt roligere ballader. Slik sett ble taket aldri løftet helt.

STJERNESOLIST

Men det tok av flere ganger, og i hvert fall med solist Lill Regine Skaug. Med enormt mye groove og soul i stemmen sto hun stødig på scenen, og ble med rette backet up av koret i hele to låter. I «Mary don’t you weep», forresten uten komp, leverte koret utfordrende rytmiske partier. «For every mountain» var desidert konsertens høydepunkt. En fantastisk låt, som ble bygget opp til en gedigen klimaks, og hvor Lill Regine overgikk seg selv når det gjaldt soul og innlevelse.

Personlig

Siri Christensen ga mye av seg selv, både med ord og i musikalsk forstand. Det var herlig å se hvor gira hun ble, særlig i «This Little Light of Mine», hvor hun stadig vendte seg mot tilhørerne og fikk dem til slutt til å synge med. Det var så mye glede og innlevelse å spore blant koristene, og høre hvordan de mente hvert ord de sang, slik at en kunne bli fristet til å bli frelst på stedet. Nesten da.

Terningkast: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke