23. aug
På scenen: Bandet, dirigent Erland Dalen, Damenes Aften og solist Ragnhild Westgaard Sigland i full fart med en fengende og kraftig gospellåt i teatersalen. Foto: David William Øynes Solist: Ragnhild Westgaard Sigland
 
Sangfugler og skravlebøtter med julekabaret
Onsdag kveld med damene var allsidig, med et flerfoldig utvalg låter, en varierende spenningskurve og mange flinke sangfugler.

Publisert: 07.des.2017 07:44
Oppdatert: 07.des.2017 08:06

Det låt julete av bandet, som spilte opp til damenes helaften med korte glimt av ulike juleklassikere, før koret og dirigenten elegant steg inn på scenen. Det skulle bli en lang julekabaret, med Faldbakken som konferansier; og det er jo hyggelig det. Damenes Aften hadde flere ess i ermet.

Som en bygderevy for kor

Damenes Aften begynte med sin «Åpningspotpurri». Teksten omhandlet lokale nyheter og var som en bygderevy for kor. Låta tok for seg jernbanekonflikten, skiføre i åsa, stupetårnet og andre lokale nyheter og affærer. Lyrikken var skrevet av konferansieren, Tittin Wold og Beate Wik, og var en trivelig start. Korets «Åpningspotpurri» svingte virkelig bra.

Oppturer og nedturer

Etter hvert som showet gikk sin gang, hadde koret både oppturer og noen seanser som ble litt langtekkelige og seige. Spesielt imponerende var flere av de flerstemmige arrangementene, og låtene med vokalt komp fra koret. Bandet var riktignok også en fryd å høre på, men for eksempel «Det finaste eg veit» med en gruppe sangere som komp, var særdeles behagelig og harmonisk. Whitney Houston tributen i andre akt var også en sterk og følelsesladd del av showet.

Rike på sjangere

Det ble sunget både pop, jazz, julesanger, gospel og mer under damenes julekabaret. Det rike utvalget beviste at damene mestret det meste. Selv synes jeg jazz-innslaget «Almost Like Being In Love» var et stødig og spennende innslag, da solist Hanne Norum Hollekim hadde en stemme som både passet og jazzet.

Etter en litt trå og sløv seanse mot slutten av første akt, var det innmari godt da Damenes Aften hadde en fengende og kraftig gospel på lur. «Joyful, Joyful» med Ragnhild Westgaard Sigland som solist, låt også utrolig bra. Koret opererte med en helt annen styrke og energi enn tidligere i julekabaretten.

Skravlebøtter

Både konferansier Faldbakken og tøysemaker Medlien viste seg å være noen skikkelige skravlebøtter. Begge bidro med artige innslag i julekabareten. Faldbakken presenterte låtene og ledet oss gjennom kvelden, men han sang nok ikke like pent som damene …

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke