24. aug
Utstillingsklare: Gunn Andersen og Håkon Samuelsen viser arbeider av blant andre Bjarne Melgaard på utstillingen på Sagbladfabrikken.Foto: Geir Vestad
 
Stiller ut Nupen, Gullvåg, Melgaard og Bjertnes
Med Bjarne Melgaard, Sverre Bjertnes, Kjell Nupen og Håkon Gullvåg som utstillere, åpner Hamar Sagbladfabrikk en utstilling av de helt sjeldne.

Publisert: 18.mai.2017 21:23
Oppdatert: 18.mai.2017 21:49

«Med denne utstillingen satser Hamar Sagbladfabrikk ambisiøst og ønsker å posisjonere seg som en av innlandets fremste arenaer for samtidskunst», heter det i utstillingsprogrammet.

– Dette satser vi for fullt på, sier Gunn Andersen og Håkon Samuelsen, som nå driver galleriet sammen.

– Vi er veldig stolte over å ha fått til en slik utstilling.

Hver av de fire kunstnerne regnes som noen av Norges fremste samtidskunstnere. Både Nupen og Bjertnes har også tidligere stilt ut på Sagbladfabrikken. Men nå serveres de på ett fat – for første gang.

New York og Kina

Det er Bjarne Melgaard som er bredest representert med akvareller, tegninger og metalltrykk. Hele 35 verk vises, hvorav fem akvareller i hovedrommet. Dette er også arbeider som ikke har vært vist før. Mange av arbeidene er fra Melgaards Pink Panther-serie fra 2013; et ganske annet uttrykk enn det han er mest kjent – eller beryktet – for. Men her er også noen mer kontroversielle arbeidene fra Melgårds virksomhet.

Melgaard har vært bosatt i New York helt fram til denne uka, og har nå flyttet hjem til Norge.

Håkon Gullvåg har med et bredt spekter av grafiske arbeider med et langt tidsspenn, til sammen 19 verk. Gullvåg åpner for øvrig en utstilling i Kinas samme dag som i Hamar.

Sverre Bjertnes

Sverre Bjertnes har tidligere vært representert med separatutstilling i Hamar Sagbladfabrikk. Nå vises åtte av hans siste grafiske arbeider i silketrykk, samt etsninger. «Jeg liker å ta utgangspunkt i noe personlig, ikke fordi jeg er en så interessant person, men det gir i hvert fall publikum anledning til å oppleve noe personlig», uttalte forrige gang han viste arbeider i Hamar.

Kjell Nupen

Kjell Nupen viste i 2009 sin første separatutstilling i Sagbladfabrikken. Han var også med på planleggingen av grafikkutstillingen som ble presentert i 2015. Nupen døde i mars 2014.

– I samarbeid med familien viser vi nå noen av hans aller siste grafiske arbeider, forteller Gunn Andersen og Håkon Samuelsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke