22. aug
 
Satser enda bredere
Med aktiviteter og konserter for barn, gaming-kveld for de unge, og artister for de fleste smaker og aldre satser Stange kommune bredt med Kønnband-festivalen.

Publisert: 24.jul.2017 15:40
Oppdatert: 24.jul.2017 15:48

– Vi satset bredt i fjor, men i år satser vi enda bredere. Vårt håp og mål er at dette skal være en kombinasjon av et kvalitativ godt program og den folkefesten vi ønsker å lage, sier kultursjef i Stange kommune, Solbjørg Tveiten.

Fire dager med festival

Arrangørene har gjort en rekke endringer på Kønnband-formatet siden oppstarten i 2013. Sammenslåingen med Stangedagene betyr at Kønnband i år arrangeres en måned tidligere enn normalt, og selve festivalprogrammet innledes på formiddagen torsdag 17. august. Da åpner festivalen med Thomas Tivoli og karnevalstog.

– Det ligger litt i kortene at det blir endringer når vi slår oss sammen med Stangedagene, sier Tveiten. Hun forteller videre at toget vil gå fra Jernbanetorget til Tingvoldtorget, der Futt & Fræs skal holde barnerock-konsert. Senere på kvelden inviteres barn og unge til et eget gaming-arrangement i storsalen på Tingvold.

Les også: Nye toner i Kønnband

Håper på fulle hus

Fredag kveld byr arrangørene på gratiskonsert med Staut og det lokale bandet Lakameis.

– Vårt ønske er å gi en gave til folket. Dette er en konsert som alle kan være med på, og vi håper at folk tar med seg hele familien til Stange sentrum, sier kultursjefen. Konsertprogrammet i Stange bibliotek begynner først lørdag kveld, og det er en solid rekke med artister som står klare for å underholde. Den svenske yndlingen Melissa Horn er klar for bibliotek-scenen lørdag kveld. Det samme er Ingrid Olava samt lokale Trond Svendsen & Tuxedo. Bjørn Eidsvåg avslutter årets festival søndag kveld.

– Jeg synes vi har en bredde i ulike uttrykk. Samtidig føler jeg meg sikker på at de vil kle hverandre godt, sier Tveiten. Biblioteket kan huse mellom 500–600 mennesker, og kultursjefen regner med å selge mange billetter.

– Målet vårt er å selge ut. Det er et lokale som vil gi en intim og eksklusiv opplevelse, sier Tveiten, som klare mål for festivalen.

– Vi håper to ting: Det ene er at de som bor i Stange skal føle et enda større eierskap til Kønnband. Samtidig har vi et klart mål om å nå bredt over ulike mennesker og geografi.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke