18. aug
 
Satser høyt mot 2018
Arrangørene fra Tjuvholmen arena har fått blod på tann, og er lystne på å legge lista enda høyere til neste års konsert.

Publisert: 07.jul.2017 11:20
Oppdatert: 07.jul.2017 11:24

– Det er veldig hyggelig interessen er så stor som den er, og det er fremdeles igjen fire uker til konserten med Toto, sier arrangør Terje Åsvestad.

Allerede i rute mot 2018

3.500 billetter er allerede solgt til Toto-konserten, og arrangørene regner med at de resterende 500 billettene blir solgt i god før dørene åpner 5. august.

– Vi selger billetter jevnt og trutt hver eneste dag, og vår erfaring fra tidligere år er at 25 prosent av billettene solgt den siste uka, sier Thore Petter Wang.

– Mange avventer og ser om det blir fint vær. Det ser vi hvert år, legger Åsvestad til. Wang forteller at de anslagsvis måtte selge om lag 3.000 billetter for å komme på riktig side av budsjettet. Dermed ligger alt til rette for at arrangørene kan satse mot en stor konsert på Tjuvholmen også i 2018.

– Nå er vi over grensen, og vi kan med brukbar sikkerhet si at det blir konsert også til neste år, sier Wang. Han hinter samtidig om at de er lystne på å legge lista enda litt høyere.

– Skal vi opp et hakk til med enda flere publikummere blir dette veldig kostbart. Da er vi avhengige av å få med oss en stor hovedsponsor, og det er noe vi nå jobber med å få på plass, sier Wang, og legger til:

– Men det er ikke så aller verst å ligge på dagens nivå med Toto på scenen, altså.

Jobber med fokus på trivsel

Den foreløpige publikumsrekorden på Tjuvholmen ble satt under konserten med Kim Larsen i 2015. Da var i underkant av 3.000 mennesker samlet innenfor portene, og arrangørene forteller at de har tatt nye grep for å sørge for at alt skal flyte med ytterligere 1.000 mennesker på plass.

– Vi har aldri hatt så mange folk samlet her nede, og vi er spente på om alt kommer til å fungere. For oss er det viktig at de som kommer hit får en trivelig opplevelse, og vi gjør det vi kan for at det blir minimalt med køer, kjapp servering og gode toalettforhold, sier Åsvestad. Toto spiller lørdag kveld under Kongsberg Jazzfestival. Da skal både Åsvestad og Wang være på plass for å gjøre egne erfaringer i forkant av deres egen konsert.

– I utgangspunktet var vi den eneste norske arrangørene som hadde Toto på plakaten denne sommeren, men de flyr hele bandet fra USA for denne ene konserten i Europa, sier Åsvestad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke