17. aug
Stjerne: Arrangørene føler seg sikre på at Sir Elton John vil trekke mange til Stortorget. Fredag legges 10.000 billetter ut for salg.
 
Satser mot femsifret
8.000 mennesker lagde folkefest sammen med Sting. Med Sir Elton John utvider arrangørene torgets kapasitet til 10.000 publikummere.

Publisert: 15.nov.2016 13:12
Oppdatert: 15.nov.2016 13:36

– Erfaringene fra vi har fra i sommer tilsier at torget har en høyere kapasitet. I år legger vi dermed ut 10.000 billetter, sier kultursjef i Hamar, Morten Midtlien. Han forteller at de kommer til å se på mulighetene for å utbedre sikten på deler av Stortorget.

– Vi jobber med å se på hvordan vi kan få utnyttet arealet i og rundt den sosiale ringen. Vi lærte mye av Sting-konserten, og nå justerer vi litt så det blir enda bedre i 2017, sier Midtlien. Elton John-konserten arrangeres i samarbeid av kommunene Hamar og Stange, Hamar Olympiske Anlegg og Venues, og arrangørene forteller at de med denne konserten ønsker å forsterke regionens posisjon på kulturkartet.

– Med en konsert av en slik karakter ønsker vi å løfte hele regionen. Vil vil vise at vi har et rikt og flott kulturliv i regionen, sier kultursjef i Stange, Solveig Tveiten.

Millionbudsjett

Midtlien og Tveiten kan ikke fortelle akkurat hvor mye Elton John og bandet koster, men forteller at arrangementet skal gjennomføres med en budsjettramme på rundt seks millioner kroner.

– Vi har ikke finregnet på akkurat hvor mange billetter som må selges, men hvis vi selger litt flere billetter enn vi gjorde til Sting-konserten vil vi gå i null. Selger vi enda flere billetter går vi i pluss, sier Midtlien, og fortsetter:

– Rammebetingelsene er omtrent de samme som de var i sommer, men nå opererer vi med noe større kostnader og noe høyere potensielle inntekter.

Lav risiko

Arrangørene forteller at de har brukt god til på å vurdere den økonomiske risikoen som er involvert i et så stort arrangement.

– Ansvaret ligger på oss, og man kan ikke ta for høy risiko når man skal håndtere kommunenes og HOAs penger.

– Vi ser ikke på dette som en enorm risiko, men det er klart at når man putter mye penger på et bord vil det alltid være en viss risiko involvert, sier Midtlien. Espen Solheim Røhne fra Venues føler seg rimelig sikker på at Elton John vil selge bra med billetter.

– Tidligere i sommer solgte han 17.000 billetter i Ålesund og 20.000 billetter i Trondheim, og de billettene ble borte på et blunk. Dette er en artist som selger veldig mange billetter, sier Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke