17. aug
Samarbeider: Fire bedrifter står sammen om å erobre verden. F. v: Andreas Fuglesang (26, Moondrop), Catharina Bøhler (26, Sarepta), Ole A. Jordet (26, Krillbite), Steffen Rye (25, Roofmoose) og Eirik Folkestad (25, Roofmoose).Begge foto: Martin Næss Kris
 
Satser mot verden
De satser kollektivt for å gjøre Hamar til et spillmekka, og spår at kommende spill kan gjøre seg bemerket også utover landegrensene.

Publisert: 11.okt.2012 15:26
Oppdatert: -

Hørt om Krillbite, Moondrop, Sarepta Studio og Roofmoose? Det er fire bedriftsnavn som kan være verdt å bite seg merke i. Med hvert sitt spill under utvikling har de nemlig planer om å erobre den store spillverdenen.

- Norge et u-land

Torsdag inviterte de pressen for å fortelle om hvordan de har tenkt å gjøre det: De dropper konkurransen og velger heller å stå sammen - under navnet Hamar Game Collective (HGC) - mens de spisser albuene internasjonalt.

- Det blir for dumt å konkurrere i Norge. Skal vi komme noe sted, må vi hjelpe hverandre. Dette samarbeidet er for å inspirere og motivere til å få Norge opp i spillverdenen, for ennå er vi et u-land i den sammenhengen, forklarer daglig leder Ole Andreas Jordet i Krillbite.

- Vi må heller samarbeide om konkurransen mot resten av verden, legger Sarepta Studios Catharina Due Bøhler til.

Ikke krigsspill

De fire spillutviklingsbedriftene, som deler lokaler hos Hamar Media, er del av et spillmiljø lokalt som har vokst seg sterkt over flere år. Til sammen er de 36 mennesker, de fleste midt i 20-årene, som lever av å inspirere hverandre til å tenke nytt når de henvender seg til markedet.

- Vi driver med nytenking innen vår bransje, sier Steffen Rye i Roofmoose.

De er alle fascinert og konsentrert om såkalte story-relaterte spill, som krever litt hjernetrim.

- Jeg tror i alle fall ikke vi i Sarepta kommer til å lage et krigsspill, smiler Bøhler.

Både konsoll- og PC-spill

Spillene som utvikles hos HGC vil i hovedsak bli presentert for nordiske og engelsktalende land. Noen blir tilgjengelige på PC, noen på konsoll (TV-spill) og andre blir IOS-baserte (Ipad og lignende).

Spillmekka

Kollektiver som HGC finnes også andre steder i Norge, men de fire bedriftenes visjon med samarbeidet er å gjøre Hamar til et spillmekka.

I tillegg til å skape synergieffekter for hverandre, håper medlemmene i kollektivet å skape grobunn for at flere aktører skal komme til i bransjen. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke