22. aug
KLAR: Terje Nordgarden (i midten) med band skal være support for a-ha på tirsdag. Her er han sammen med Espen Solheim Røhne i Venues (t.v.), kultursjef i Stange, Solbjørg Tveiten og kultursjef i Hamar Morten Midtlien.
 
Satser på å kose seg
– Jeg tar det som en veldig fin bonus. Så får vi se hva det kan føre til.

Publisert: 08.aug.2018 14:01
Oppdatert: 14.aug.2018 10:16

Terje Nordgarden er klar for sin største konsertopptreden. Tirsdag 14. august skal han og bandet hans varme opp for a-ha på Stortorget. Det blir en atskillig større opptreden enn alt han tidligere har gjort. Men selv tar han det med ro. Akkurat nå er han på Sicilia, hvor han tidligere har vært bosatt i flere år. Men torsdag kommer han hjem.

– Det er en kjempemorsom greie å få gjøre, sier han opp tirsdagens opptreden. Men han ser nøkternt på hva det kan føre til.

– Det har vært en del hyggelige beskjeder og en del eksponering. Så får vi bare se om det kan gi litt vind i seilene over lengre tid.

– Hovedsaken er uansett å kunne kose seg på scenen. Kunsten er å være til stede og nyte øyeblikket når det er der.

En gave

– Jeg hadde jo ikke ventet dette i det hele tatt, sier Nordgarden. – For jeg hadde bare ikke tenkt det var mulig. For meg er det som en gave. Så her får vi bare dra på.

Til oppvarmingen har de en drøy halvtime å boltre seg på. Nordgarden med band skal gå på halv åtte og spille til åtte. Så kommer a-ha klokka ni.

Terje Nordgarden spiller med musikere han har gjort mye sammen med. Bandet består av Terje Engen (trommer), Kristian Edvardsen (bass), Henrik Mosnes (tangenter) og Atle Nymo (sax).

– Jeg hadde en idé om å samle lokale musikere, men det ble tryggere med musikere jeg har spilt mye med, sier han.

Dette er også musikere han benytter blant annet på sin siste plate «Changes», som i fjor høst ble vurdert til en sekser i HA.

– Jeg tenker konserten kan være som en grand finale for «Changes», sier han.

– Så får vi heller se til høsten om det kan bli en konsert til i Hamar. Vanligvis spiller jeg jo halvannen time, og denne gangen skal det være bare en halvtime. Så vi kan kanskje suge litt mer på denne karamellen etter hvert.

Inspirasjon

Selv opplever han a-ha som et band som alltid har vært en inspirasjonsfaktor, som han sier.

– Det er et band som alltid har utforsket ny sound og alltid gått nye veger.

Og nå skal også Terje Nordgarden få se a-ha live for første gang.

– Det er utrolig at det er i Hamar det skjer, sier han

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke