18. aug
Åsbygdarevyen: Irene Furuseth og Anne-Marte Evensen i aksjon.Foto: Privat
 
Satser på å selge 500 billetter i år også
– Det som skiller Åsbygdarevyen fra de andre bygderevyene på Hedmarken, må vel være at vi er enda mer gærne enn de andre, sier Sylvia Engelberg.

Publisert: 17.apr.2017 20:23
Oppdatert: 17.apr.2017 20:31

Fredag 21. april er det premiere på «Åsbygdarevyen 2017» – den fjerde på rekke siden starten i 2014.

Det er også den yngste av de lokale revyene, men de går inn i en lang og solid tradisjon. Både Nordbygdarevyen, og Vællsetrevyen er veteraner i revysammenheng på Hedmarken.

– Men vi konkurrerer ikke, sier Sylvia Engelberg. – I stedet drar vi på besøk til hverandre og kanskje inspirerer vi hverandre.

Mange i aktivitet

Sylvia Engelberg er en av dem som har vært med fra starten, har skrevet en god del av innholdet, og i år har hun regien også.

Til sammen er de 11 i aktivitet under årets revy. Det inkluderer sju på scenen, to musikere og to scenearbeidere. Medlemmene er i aldersgruppa fra 19 til 82.

Etter premièren fredag 21. april blir det forestillinger både lørdag og søndag. Folkets Hus i Åsbygda har plass til rundt 200 publikummere, og samlet besøk har pleid å ligge rundt 500. I år driver revygruppa også kaféserveringen selv.

– Det er veldig ålreit at det skjer noe i bygda, sier Sylvia Engelberg. – Vi startet i begynnelsen av januar, og begynner å føle oss ganske klare nå.

slipper fantasien løs

Åsbygdarevyen har gjennom sine tre foregående revyer utviklet flere faste karakterer. Men det er også noen nye figurer som dukker opp

– Det er jo mye som har utgangspunkt i det lokale, men mye er fri fantasi også, sier Sylvia Engelberg.

– For det er gjerne når vi lar fantasien slippe løs, at det blir artig.

Og det vil sannsynligvis publikum være enig i denne gangen også.

«Fullsatt sal og gapskratting er bare barnematen for Åsbygdarevyen», skrev Hamar Arbeiderblads anmelder etter fjorårets forestilling.

«Det gikk ikke to minutter uten latter i salen. Publikum storkoste seg, og revygruppa viste at de koste seg de også.» «Man merket hvor viktig Åsbygda er for revygruppa,» het det i anmeldelsen i fjor.

Men revygruppa er neppe mindre viktig for Åsbygda.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke