18. aug
Korglede: F.v. Ida Emilie Ødegård, Ida Marie Dyresen Lundby, Maja Hoff Jørgensen, Gudbrand Aasen, Elisabeth Anundsen, Cecilie Langseth, Carmen Nilsen Aasen, Stran Hariwan, Ester Fælth Godager og Tone Østli. Foto: Kristian Einang
 
Satser på barnesang
Det vrimler av liv og sangglede med barnekor i Storhamar kirke. Nå håper både barn og voksne at enda flere blir med på kor-moroa.

Publisert: 07.feb.2017 20:29
Oppdatert: 07.feb.2017 20:29

– Jeg synes det er gøy å synge, og det er enda morsommere når man synger sammen med andre, sier Carmen Nilsen Aasen (8).

Hun og korvenninnen Ida Marie Dyresen Lundby (8) er blant barna som hver mandag møtes til Storhamar kirke for sang, lek og vaffelspising. Det vrimler av liv og energi i lokalene, og jentene er begge klare på at korøvelsen har blitt et ukentlig høydepunkt.

– Vi synger mange morsomme sanger og har det gøy sammen, sier Lundby.

Lærer mye nytt

Barnekoret ble ledet av Hege Torvik Nielsen fram til nyttår, men i dag ledes koret av sangeren Tone Østli. Koret har dessuten flyttet øvelsene fra Hamar domkirke til Storhamar kirke.

– Tone er flink. Jeg er veldig glad i å synge og hun hjelper oss til å bli enda flinkere, sier Carmen.

På repertoaret står både barnesanger og velkjente salmer, og på spørsmål om hvilken sang som er den morsomste å synge er de to korvenninnene helt enige.

– «Ta livet som det faller seg», sier jentene i kor.

Sangen fra Disney-klassikeren «Jungelboken» er altså fremdeles høyaktuell.

Sangsolist, sanglærer og dirigent Tone Østli har ledet barna siden oppstarten på nyåret, og hun forteller at hun er strålende fornøyd med sine nye arbeidsoppgaver.

Entusiastiske barn

– Jeg synes det er kjempeartig å være med på å spre musikkglede, og ekstra er det å jobbe med så entusiastiske unger, sier Østli, som også er engasjer i Ringsaker Operaskole og Romedal kirkes Barnekor.

Barnekorsatsingen i Storhamar kirke er først og fremst rettet mot barn fra 1. til 3. klasse, og de unge sangerne er fordelt i to korgrupper. Koret består foreløpig av rundt 20 små korsangere, men Østli er klar på at de har plass til mange flere. Både gutter og jenter.

– Vi vil veldig gjerne ha med enda flere og vi tar imot alle som har vil være med, sier Østli, og forteller samtidig at det også finnes et tilbud for barn i Ridabu.

– Vang kirkes barnekor øver på onsdager, forteller hun.

Østli forteller at det er selve sanggleden som står i sentrum av korøvelsene.

– Vi synger alt fra salmer til Disney-slagere. Det viktigste er å ha det moro med sangene, men de får også litt sangteknikk på vegen. Barna er flinke og veldig engasjerte, smiler Østli.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke