23. aug
UTFORDRENDE: Vi bygger opp en drift samtidig som vii skal drifte et program. Det er utfordrende, sier Mocci Ryen, programansvarlig.
 
Satser på nysirkus og verdensmusikk
– Hamar kulturhus er ikke hovedarenaen for alt. Det er ikke plass til alle i huset, sier Mocci Ryen, arrangementsansvarlig.

Publisert: 10.apr.2015 07:29
Oppdatert: 10.apr.2015 07:29

Mocci Ryen henviser til de tre hovedmålsettingene for kulturhuset.For det første skal kulturhuset prioritere det lokale og regionale kulturlivet. Lokale og regionale aktører får aldri nei til å leie. For det andre skal Hamar kulturhus satse ungt, og dyrke programmet for barn og unge.

– Punkt tre er at vi skal gi brukerne store kunst- og kulturopplevelser ut over det allerede eksisterende tilbudet i regionen. Vi skal legge til rette for nye kulturopplevelser. Vi har en satsing på verdensmusikk og nysirkus (en sirkusform uten sagmugg og dyr, som egner seg i kulturhus, journ. anm.). Det handler om å kunne gi opplevelser ut over det folk har kunnet få her tidligere.

MÅ BEGRENSE UTLEIE

I løpet av det siste året har Kirsten Flagstad sal vært opptatt 72 dager. Dette inkluderer prøvedager, men ikke dager som er brukt til rigging.

I kulturhusets vårprogram er det ført opp 19 arrangementer i Kirsten Flagstad sal. Flere av disse er Damenes Aftens ABBA-prosjekt.

Sammenlinkbare kulturhus, som Bærum, Lillestrøm og Lørenskog, har et program som rommer mange kjente navn.

– Hvorfor får så mange artister nei til å leie hos dere?

– Det handler om arrangementsfrekvens. Vi har begrensninger for hvor mange arrangementer vi kan ha i løpet av en periode. Dette henger sammen med blant annet økonomi, personell og det markedet som finnes. Bestemmelser rundt dette ligger på ledernivå. Det er også tilfeller hvor vi sier nei fordi vi har en liknende produksjon som kan ta en del av markedet, sier Ryen.

Hun peker på at Hamar kulturhus ikke skal være noen hovedarena for alle kulturformer, og at det ikke er plass til alle som ønsker å opptre.

– Vi arrangerer mye, men sikkert ikke nok ut fra hva folk forventer. Samtidig jobber vi med å finne formen vår. Jeg tror det er like mange meninger om hva som skal være i Hamar kulturhus som det finnes folk i byen.

FORTSATT I UTVIKLINGSFASE

Mocci Ryen presiserer at kulturhuset fortsatt er i en oppbyggingsfase. Det har vært utfordrende for ledelsen å skulle utvikle og drifte huset samtidig.

– Spør du kulturhus rundt i Norge, tok det dem sikkert tre fire år før de fant formen, sier Ryen.

Lokale korps og kor har pekt på at de synes leieprisen i Kirsten Flagstad sal er for høy.– Ville ikke utleie til omreisende artister kunne bidra til å gjøre de billigere å leie for lokale aktører?

– Det er et spørsmål som hører til i et annet fora, sier Ryen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke