23. aug
 
Satser stort på Robin Hood
Teater Innlandet håper å samle massene til familieforestillingen «Jeg er Robin Hood» til høsten. På programmet står også «Et juleeventyr», en dansemønstring for barn og unge og en monologforestilling om dronepiloter.

Publisert: 12.mai.2016 13:08
Oppdatert: 12.mai.2016 13:46

Kjente klassikere med en vri og et kritisk blikk på moderne krigføring er stikkordene i Teater Innlandets høstprogram. Først ut på scenen er monologforestillingen «Rekyl», av den prisvinnende dramatikeren George Brant. Under originaltittelen «Grounded» går stykket sin seiersgang verden over i disse dager.

Skuespiller og oscarvinner Anne Hathaway spiller hovedrollen i oppsetningen til Public Theater i New York, som hadde premiere for knappe to uker siden. I Teater Innlandets versjon er det Line Heie Hallem som skal gi liv til den gravide kvinnelige jagerpiloten, som etter fødselen blir satt til å fly droner over Midtøsten. «Er det mulig å leve et normalt hverdagsliv med mann og barn når jobben din er å skyte folk på den andre siden av jorden?» spør stykket, som er et samarbeid mellom Teater Innlandet, Nordland Teater og Franzisca Aarflot produksjoner.

- Det er et veldig aktuell stykke, i og med at situasjon med å fly droner, spesielt over Midtøsten, har økt. De fleste vil være enig om det er en urettferdig og sannsynligvis ulovlig måte drive krigføring på. Menneskene som er bosatt i stridsområdene i dag lever med lyden av droner. I dette tilfellet sitter jagerpiloten hos US Airforce i Las Vegas og fjernstyrer disse maskinene. Det er også utrolig tøft psykisk, og det er noe av det som denne historien handler om, sier regissør Franzisca Aarflot.

Premieren er 8. september på Kulturhuset Banken i Lillehammer.

Årets store familieforestilling

«Jeg er Robin Hood» av Morten Joachim og Line Hofoss Holm er tenkt som høstens store publikumsmagnet, med Henrik Hoff Vaagen i tittelrollen.

- Oppgaven er ganske klar; det er å lage en fengende familieforestilling basert på myten om Robin Hood. Og vi skal gi dere en actionfylt og morsomt forestilling, men så tenkte jeg: «Hvis man først har det mediet som Robin Hood er det en ypperlig mulighet til å dra det litt lenger og fortelle noe som også gjør litt vondt. Så derfor har jeg laget en slags parallellunivers hvor dette også handler om en gutt som ikke har det så greit hjemme, og som opplever en slags maktovertagelse i sitt eget hjem, sier regissør Joacim.

Dette mennesket, Robin heter han tilfeldigvis, rømmer da inn i Robin Hoods verden, og det er i myten om Robin Hood vi også blir kjent med Robin. Så da får vi oppleve hvordan han kjemper mot overmakten, og også må overvinne sin egen frykt for å tørre å be andre om hjelp. Slagordet for forestillingen er «Heller fredløs enn pingle», sier Joachim.

De andre medvirkende skuespillerne er Marit Synnøve Berg, Yngve Berven, Ane Ulimoen Øverli, Jacob Vigeland, Ghopi Prabaharan, Knut Erik Engemoen og Tom Styve. Musiker og komponist Torbjørn Dyrud har fått i oppgave å komponere musikken til forestillingen, som har premiere på Teater Innlandets scene i Hamar kulturhus 13. oktober, før den legger ut på turne i Hedmark og Oppland. Den returnerer til Hamar 16. november, hvor den da spille en uke til.

Et juleeventyr til jul

Charles Dickens klassiker «Et juleeventyr» er årets store julesatsing, og skal på grendehusturné i Innlandet fra midten av november til midten av desember. Stykket blir en co-produksjon mellom Teater Innlandet og Teater Grimsborken, som i år har turnert med «Vesleblakken». På scenen finner man Peder Opstad, kjent fra årets Teater Innlandet-produksjon «The 39 steps» , Markus Tønseth og Ingebjørg Buen. Iver Bjurgren og komponist og musikalsk ansvarlig, og Øystein Ulsberg har regien.  

Lader opp til dansemønstring

I samarbeid med Teater Innlandet kommer Panta Rei Danseteatertil Innlandet med forestillingen «Promise of Departure» og prosjektet TILT.  Danseteateret fra Oslo har urpremiere 10. november på Tingvold i Stange, og prosjektet TILT skal gjennom en rekke ulike aktiviteter, forestillinger og seminarer før dansekunsten inn i kommunene. I tillegg til at danseforestillingen «Promise of Departure» skal spilles, gjennomføres det skreddersydde prosjekter for kommunene Tynset, Stange, Vestre Toten, Gausdal, Nord-Aurdal og Nord-Odal. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke