22. aug
Fire blad Amb: F.v. Andreas, Kristiane, Ragnhild og Karoline Amb lagde liv i teltet på Domkirkeodden. Kvartetten har spilt forestillinger i Hamar, Tingnes og Vestvang.
 
Satser videre etter godt besøk i teltet
Med et besøk på totalt 2.500 mennesker er søsknene Amb godt fornøyd etter hektisk sommer med forestillinger i Hamar, Tingnes og Vestvang.

Publisert: 31.jul.2017 10:59
Oppdatert: 31.jul.2017 11:03

– Vi hadde et mål om å ikke tape penger, og det målet har vi heldigvis nådd, sier eldstesøster og arrangør Karoline Amb. Hun forteller at 2.500 solgte billetter ga en omsetning på i underkant av 1.3 million kroner.

– Å satse på å få inn over én million kroner i billettinntekter er veldig friskt. Spesielt ettersom vi i år tok showet til tre forskjellige steder. Derfor er vi kjempefornøyde med at så mange valgte å ta turen, sier Amb.

Får dårlig betalt

Med lønnsutgifter til band, medsøstre og 45 ungdommer i sommerjobb som vertskap, ble ikke avkastningen all verden for showskaperne Andreas og Karoline Amb.

– Jeg putter nok inn et halvt årsverk i et sommershow. Dermed er det eksepsjonelt lite penger å tjene for meg.

– Samtidig er dette veldig moro å jobbe med, og vi merker at sommershowet generere flere jobber for oss ellers i året, sier hun.

Tilbake i nytt format

Eldstesøsteren er klar på at Ambshow ikke kommer tilbake med en ny forestilling til julebordsesongen.

– Det er for mye jobb med to ulike forestillinger i året. Nå skal vi evaluere sommeren, også får vi komme tilbake med hva slags form det blir på showet til neste sommer, sier hun. Artisten hinter samtidig om at det da vil bli forandringer i besetningen.

– Det skjer ting i søskenflokken om dagen. Noen begynner å gå inn i voksenlivet, og da snakker jeg ikke om meg selv. Det blir vanskelig å stille med fire Amb-søsken til neste år.

– Da blir det nok bare Andreas og meg selv, sier hun. Karoline Amb forteller at gode tilbakemeldinger fra publikum og presse gir motivasjon til å fortsette satsingen.

– Vi føler selv at årets show var vårt beste, og publikum er gira på at vi skal kommer tilbake neste sommer, sier hun.

Amb er dessuten opptatt med helt egne prosjekter. I Oktober slipper hun nemlig et nytt album. «Skinnluas» er skrevet av Karoline Amb og produsert av Ørnulv Snortheim.

– I løpet av de neste månedene skal jeg fokusere på albumet som kommer. I tillegg begynner vi snart på en ny runde med UKM, sier Karoline Amb.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke