22. aug
Komponist: Bendik Hval har skrevet musikken til den NRK-sendte dokumentarserien «Jenter for Norge».Foto: Liv Heidi Hval
 
Satset alt på musikken
Bendik Hval fra Hamar drømmer om å leve som utøvende filmkomponist. I disse dager er han aktuell som komponist i dokumentarserien «Jenter for Norge».

Publisert: 17.okt.2016 18:15
Oppdatert: 17.okt.2016 18:41

Bendik Hval har akkurat gjennomført tre år med intensive studier på den anerkjente musikkskolen Berklee i Boston, USA, og komponisten forteller at han jobbet hardt for å oppnå drømmen om å studere blant de beste.

– Jeg drømte om å studere på Berklee i lang, lang tid, og jeg kom inn på skolen da jeg var 22 år gammel. Dessverre hadde jeg ikke mulighet til å reise på det tidspunktet, sier Hval.

Solgte alt han eide

Han forteller at han ikke hadde råd til å betale for de dyre studiene, og at drømmen dermed ble satt på vent. 13 år senere åpnet det seg allikevel en ny mulighet.

– Jeg jobbet hardt i mange år, og solgte unna leiligheten hjemme i Norge for å dra, forteller Hval.

I august ble komponisten uteksaminert med den latinske hedersbetegnelsen Summa Cum Laude, som betyr «With highest praise», etter å ha oppnådd karakter A i alle 57 kurs. Med major i Filmscoring har han fordypet seg i komposisjon av filmmusikk, og den aktuelle komponisten forteller at han er lidenskapelig interessert i både film og musikk.

– Jeg har alltid vært enormt opptatt av både film og musikk, sier han.

Musikk til dokumentar

Det tok ikke lang tid før Hval mottok sitt første oppdrag, og i disse dager er han aktuell som komponist i dokumentarserien «Jenter for Norge».

– Jeg fikk en forespørsel på nyåret, og brukte hele ferien på å skrive musikk. De likte det jeg hadde skrevet, og i sommer fikk jeg 18 dager på å komponere og spille inn 40 minutter med musikk. Dokumentarserien tar for seg opptaket og tilværelsen i Norges eneste kvinnelige spesial- soldattropp.

Nå satser Hval på å leve av å komponere musikk som frilanser, og drømmen er å kunne jobbe med musikk til film.

– Det skjer mye spennende i Europa om dagen, og får jeg lov til å skrive musikk til en norsk film hadde det selvsagt vært en stor drøm.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke