22. aug
 
Lill-Babs satte Romedal på kartet
Lill-Babs imponerer fremdeles etter en 63 år lang karriere, med sin karismatiske personlighet. Med humor og sang innfridde hun helt og fullt lørdagkveld.

Publisert: 04.feb.2018 11:57
Oppdatert: 04.feb.2018 17:41

Med enda et fullsatt hus har Herredsvang blitt litt av en kulturinstitusjon.

– Her var det bare å avlyse alt. Dette skulle vi på! sier Kari Myrvold fra Romedal, som kan vel kalle seg for blodfan.

– Jeg har vært fan siden jeg var omtrent slik, sier hun, og peker ned, omtrent til hoftehøyden. Så ramser hun opp sangene hun håper å høre, « Leva livet», Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini»og «April, april», mens Anne Line Elvsvebakken fra Hamar stemmer inn.

De er godt forberedt, og har hørt på låtene hele natten, som et gedigent vorspiel.

får det til igjen

Herredsvang har blitt et populær utested, og også matserveringen før konserten var fullbooket.

– Han er så flink, og vil få til det meste, sier Myrvold om Bjørn Inge Sandvold, som driver stedet.

– Vi er rett og slett heldige som har et slikt lokale, og vi drar på det meste her. Men at nettopp Lill-Babs kommer, er veldig stort.

– Med dette har vi satt Romedal på kartet!, sier Elvsvebakken.

Sjefen selv, for anledningen med en boa rundt halsen, introduserer stjernen.

– Det er Lill-Babs som er grunnen at jeg reiser Europa rundt på Grand Prix! sier Sandvold, og virker ikke akkurat lei seg for at det ikke var Carola som skulle på scenen.

Stor personlighet

Og stjernen selv? Når Lill-Babs entrer scenen er det tydelig at denne kvelden er like viktig som alle de utallige kveldene hun har stått på scenen gjennom sin lange karriere.

– Jeg har vært overalt, men ikke her. Og her er det så vakkert! Og så hvitt! For et fantastisk sted!

Publikum klapper og heier, og stemningen er satt. Dette blir akkurat så stort som det er. Det er ikke mye som tyder på at hun snart blir 80 år. Hun synger, prater, beveger seg med den største selvfølge på scenen, blander seg med publikumet, flørter og synger til noen herremenn som strever nesten med å ta imot så mye oppmerksomhet av selveste Lill-Babs. Hun høster latter, applaus og rop på løpende bånd.

Og når hun forteller om møter med selveste Beatles, Roger Moore og Cliff Richard, ja, da må man klype seg selv litt i armen, og kjenne på at dette skjer her og nå, i Romedal. For etter denne kvelden er det igjen helt riktig å være ordentlig stolt over Herredsvang Forsamlingshus.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke