24. aug
ET NYTT TANGENBAND: Simply Recess, eller Spit of Pest, som de kalte seg i går, er skapt i Tangens rockeverksted.
 
Schlager på schlager
I Spritbua skapte The Hobnobs godstemning med gamle Leif Juster-slagere, og fra Brænderiet ljomet det dødsmetall. Ingen kan hevde at Tangen Rock Festival ikke er variert.

Publisert: 31.aug.2012 23:32
Oppdatert: -

TANGEN
Festivalens første dag bød på hummer og kanari, i form av deathmetall og tyske schlagerviser fra 1920-tallet.
Benjamin «Ukulele Ben» Kippersund og The Hobnobs underholdt flere generasjoner med gamle populærlåter som «Røde Roser», «Takk for det» og «Onkel Andreas». De samme låtene ble i sin tid framført Kippersunds oldefar Edvard Vangen. Den 88 år gamle spellemannen måtte dessverre finne seg i å sitte blant publikum i går. Vangen snublet nemlig i en ledning og knuste fela før konserten rakk å starte.
The Hobnobs promoterer seg: som «en livlig gjeng som spiller musikken du ikke visste at du ikke likte». Dem om det, ironisk eller ikke - folk storkoste seg i Spritbua.

RETT FRA ROCKEVERKSTEDET

Waldemar Nordli Kristiansen (14), Simon Christiansen (15), Simon Melby (18), Mattis Bjørke (14) og Martin Furulund (16) i Simply Recess var første band ut på Brænderiet.
- Det var ordentlig kult at det kom så mange og hørte på, sier Waldemar.
Guttene øver i musikkverkstedet på Tangen. Overskuddet fra festivalen går til driften av dette verkstedet.
- For oss er det viktig å få fram dem vi har klekket ut her, sier festivalsjef Tore Langberg Larsen.
- Nå heter vi forresten «Spit of Pest», fortsetter Waldemar.
- Det betyr spytt av pest, eller noe sånt. Det er bedre enn det forrige navnet vårt, som betydde «rett og slett friminutt», forklarer Simon-
- Men det trenger du ikke å ha med, skyter Martin inn. Stemmen hans druknet i den skjærende vrenggitaren fra lydsjekken i Spritbua.
Lydene fra gitarene til Hollow er derimot bare fløyelsmyke kjærtegn i forhold til lydbildet disse ungguttene lager. De spiller Death/Gore - deathmetall fusjonert med en lyrisk gjengivelsen av grotesk voldsbilder.
Kanskje ikke så rart at de byttet navn fra «Rett og slett friminutt»?
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke