24. aug
 
Se Anders som Julenissen
Anders Baasmo Christiansen (40) er klar som "Julenissen" i spillefilmen bygget på Prøysen-klassikeren "Snekker Andersen og Julenissen". Se den første teaseren.

Publisert: 11.jul.2016 11:27
Oppdatert: 11.jul.2016 11:47

Premiere er 11. november. I hovedrollene finner vi Trond Espen Seim som Snekker Andersen, og Anders Baasmo Christiansen som selveste Julenissen.

- Å få lov til å filmatisere denne juleklassikeren over alle juleklassikere, har vært en stor glede. Mitt håp er at filmen vil bidra til at nye generasjoner også vil ta til seg denne fantastiske historien, fra en av Norges viktigste fortellerstemmer, sier regissør Terje Rangnes i en pressemelding sendt ut av Kulturmeglerne. 

- Jeg gleder meg til å spre varm og ekte julestemning for hele familien i en ellers hektisk førjulstid. Trond Espen Seim er som skapt for rollen som Snekker Andersen og Anders Baasmo Christiansen er den perfekte Julenissen, sier regissøren.

Om historien skriver Kulturmeglerne: "Snekker Andersen elsker julen mer enn noen annen høytid, og han gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul.  Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen! Men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur krasjer han med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte. Jeg går til dine barn og du går til mine. Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen..."

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke