19. aug
BLINKSKUDD: Noen hundretusen kroner kostet det å arrangere en shoot som resulterte i dette bildet. Brannbiler, fly og 50 statister ble brukt.
 
Se hvordan dette bildet blir til!
I HA Pluss i morgen kan du lese historien til fotograf Jens Haugen (33) fra Hamar. Han har brukt fem år på å bli Norges beste fotograf.

Publisert: 11.feb.2011 13:48
Oppdatert: -

Jens Haugen er selvlært, egenerklært teknisk frik og et unikum når det kommer til Photoshop og bildemontasje. Han er mest kjent som mote- og reklamefotograf, men stiller i disse dager ut tolv fotografier på Nysted galleri i Elverum. Her viser han at han klarer seg utmerket med bare naturlig lys og kamera, også.
- Noen tror det jeg gjør er bare Photoshop, men det er ikke sant! Se hvordan jeg jobber her for eksempel, sier Haugen og viser fram en film, som ble tatt opp da han fotograferte dette bildet av russen på oppdrag fra Russeservice
Dette er ett av de mest tekniske bildene han har tatt. Hele 16 blitzlamper var i bruk.
- Ved å undereksponere i motlys har jeg fått til et dramatisk lys. Russen ante ikke hva de skulle være med på. Jeg delte ut vannballonger og de jublet vilt, da de fikk beskjed om å kaste dem på brannbilen, sier Haugen.
Det koster noen hundre tusen å arrangere en slik shoot med brannbiler, fly og 50 statister.
- Det er så nervepirrende! Og det føles veldig godt da bildet er tatt, sier fotografen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke