17. aug
TIL HAMAR: Seigmen kommer til Gregers 19.9.
FOTO: SILKE JOCHUM
 
Store Seigmen til lille Gregers
Etter fjorårets comeback er Seigmen klare for Hamar og Gregers. - Dette har vi jobbet lenge med å få på plass, sier arrangør Espen Solheim Røhne fornøyd.

Publisert: 19.mai.2016 14:11
Oppdatert: 19.mai.2016 14:11

- Dette blir et av høstens store høydepunkter, sier Espen Solheim Røhne fra bookingselskapet Venues. Torsdag ble det klart at de norske rockerne i Seigmen kommer til Hamar og Gregers 29.9. 

Seigmen ble etablert i Tønsberg i 1989 under navnet Klisne Seigmenn, og platedebuterte i 1993 med "Ameneon". Bandet, som i dag består av Sverre Økshoff, Alex Møklebust, Kim Ljung, Noralf Ronthi og Marius Roth, gikk rett til topps på VG-lista med tredjealbumet "Metropolis" i 1995 og gjentok suksessen to år senere med "Radiowaves". Til tross for stor suksess skulle det gå hele 19 år før Seigmen i 2015 lanserte albumet "Enola", og etter nok en 1.plass på VG-lista var comebacket en realitet. Seigmen spilte sin siste konsert i Hamar under Hamar Music Festival for ti år siden, og Solheim Røhne, som også samarbeider tett med Seigmen gjennom plateselskapet Indie Recordings, forteller at høstens konsert i Hamar er som en sjeldenhet å regne.

- Seigmen har lenge vært kjent som et av landets virkelig storslåtte rockeband, men de spiller veldig få konserter. Alle gutta har sine ting å holde på med, og det er ikke så ofte de finner tid til å dra på turné. Det er veldig kult at vi nå har klart å lande denne konserten på Gregers, sier han.

Intim scene

Bandet, som blant annet har spilt i Den Norske Opera, har gjort det til en vane å fylle konsertarenaer med tusenvis av mennesker, men Solheim Røhne forteller at en intim scene som Gregers på mange måter passer Seigmen perfekt.

- Gregers er en veldig intim konsertarena for et band som Seigmen, men dette er et band som liker nærkontakt med publikum, sier han. Norgesturnéen omfatter åtte ulike konsertsteder, og i tillegg til Hamar står storbyer som Oslo, Stavanger, Drammen, Bergen og Trondheim på listen over bandets kommende stoppesteder. 

- De spiller i de store byene, også er det Hamar da. Akkurat det er selvsagt veldig kult. Det var ikke igjen én eneste billett etter forrige turné, smiler Røhne.

Stort høstprogram

Det er bookingselskapet Venues som står bak det kommende arrangementet, og Røhne forteller Seigmen-konserten står som kun et av høstens mange høydepunkter.

- Vi har allerede lansert Lars Vaular, Kvelertak, Brit Floyd, Jan Eggum, Sting og Jaa9 & OnklP, og vi kommer snart ut med fire nye, store navn til høstens konsertprogram. 

- Det skal være nok av muligheter til å få med seg store konsertopplevelser i høst, og det er ingen grunn til å valfarte mot storbyene. Konsertene kommer på løpende bånd fra august til desember, sier Solheim Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke