23. aug
 
Seks kan få 10.000 kr
Fotballansatte, kordirigenter og middelalderentusiaster kan få Hamarprisen for 2012, når en vinner utpekes onsdag.

Publisert: 13.nov.2012 10:17
Oppdatert: -

Hamar kommune opplyser i møteinnkallingen til Formannskapet, som skal kåre en vinner av prispengene på 10.000 kroner, at seks kandidater er nominert. Kandidatene er:

Forfatter nominert

Forfatter Wenche-Britt Hagabakken, koret Collegium Vocale, Linn Sigurdsen ved Cafè Uno, Middelalderforeningen i Hedmark, kordirigentene Thomas Caplin og Erland Dalen og de ansatte i Storhamar Fotball.

Hamarprisen deles ut årlig, og kan deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner eller institusjoner på grunnlag av betydelig innsats eller dokumentert talent innenfor kultur- og/eller samfunnsliv.

Nye kandidater på tampen

De seks kandidatene er offisielt nominert, men Formannskapets medlemmer kan også foreslå egne kandidater. Din frist for å nominere kandidater gikk ut mandag.

Før helga rykket kommunen ut på Twitter og ba folk levere nominasjoner og h-a.no videreformidlet budskapet. Det hjalp, for én kandidat er nå altså blitt til seks i løpet av tre dager.

Festivalarrangør hedret

De siste årene har både enkeltpersoner og foreninger blitt hedret gjennom Hamarprisen. I fjor var det barne- og familiefestivalarrangør Mocci Ryen i Stoppested Verden som fikk utmerkelsen. Ragnhild Nyhus fikk året før prisen for sin innsats for Kirsten Flagstad-museet.

Før det, ble prisen utdelt til Hamar Naturskole ved leder Knut Monsen i 2009, Hamar Musikkorps/Jernbanen Musikkorps i 2008, frivilligpersonligheten Odd Aspeli i 2007 og forfatter Knut Faldbakken i 2006.

30-årsjubileum

Prisen har vært utdelt under dagens navn siden 1982, ifølge Rita Westad i kommunen.
Før det ble den delt ut under et annet navn siden 1967, og tidligere Vang kommune hadde en lignende pris fra 1983 til kommunesammenslåingen i 1991.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke