20. aug
Gregers: Beth Hart spiller sjelden for færre enn 2000, men gjør et unntak for Gregers, for der er det fullt på 450. Foto: David William Øynes
 
Selger 10.000 billetter
Gregers er i ferd med å avrunde sin kanskje beste sesong noensinne. Jeg tror vi aldri har hatt så mange utsolgte konserter som i høst, sier Jørn Nielsen.

Publisert: 10.des.2017 11:32
Oppdatert: 10.des.2017 11:35

I løpet av året regner han med at Gregers selger rundt 10.000 billetter. I bunnen ligger et enkelt regnestykke; 100 konserter med et snitt på 100 publikummere gir 10.000.

– Heller ikke denne høsten har alle konsertene være like godt besøkt, konstaterer Jørn. Men Gregers har også hatt store publikumstreffere som Beth Hart, Satyricon, Astrid S, lokale Rock Bottom fra Løten og svenske Amaranthe sist helg. Også den kommende konserten med Valentourettes nærmer seg fullsatt.

– Det er ikke så veldig vanlig hos oss med utsolgte konserter. Men i år har det vært en ganske spesiell høst, sier Jørn Nielsen.

– Fortsetter dette, er det ingen grunn til å bekymre seg, sier Jørn Nielsen, og virker ikke veldig bekymret.

– Jeg tror kanskje ikke folk tenker så mye på det. Men det er klart at et sted som Gregers bidrar til å få opp Hamar på kulturrankingen.

– Men om det er noen som tror vi tjener «mætta peing» på det, så gjør vi ikke det. Det er derfor det er så utrolig inspirerende når det går bra.

Plass til 450

Så hvor mange publikummere vil det si med fullt hus på Gregers?

– Når vi får smelt inn 400 mennesker, er det bortimot ideelt, sier Jørn Nielsen.

– Vi kan strekke oss til 450, men da kan det gå på trivselen løs. Og det kommer litt an på hva slags publikum det er. Hvis det er yngre folk som er vant til ståkonserter, vil de pakke seg sammen. Men de eldre vil gjerne ha en kvadratmeter hver rundt seg.

Et spesielt trekk ved Gregers, er at stedet byr på flere artister som ellers spiller på mye større arenaer, som Beth Hart, som sjelden spiller for færre enn 2000. Så dukker hun opp på Gregers, der det maks er 12 meter fra artisten til de som står aller bakerst.

– Det blir ganske intimt og eksklusivt, og det får vi mange gode tilbakemeldinger på, sier Jørn Nielsen.

– Da Astrid S. spite for fullsatt hus, var det neppe en eneste person i rommet som ikke kjente at Astrid S. så på deg og smilte.

Nådeløse

Men det kan også hende at Gregers vil måtte kjøre med svært få betalende. Når det skjer, er det spesielt ferske artister som ikke har rukket å bli kjent ennå, sier Jørn Nielsen.

– For Hamar-folk er nådeløse mot artister de ikke kjenner, så i en del tilfeller må vi dessverre takke nei til en del ferske artister, blant annet en del lokale. Men vi har også folk som er spente på å høre noe nytt, så vi satser på en miks.

Som flere konsert-arrangører i Hamar opplever også Gregers at det er en del band som trekker folk fra et stort omland. Et eksempel var Motorpsycho.

– Vi la merke til at det var uvanlig liten omsetning i baren. Det Det betydde at et stort langvegsfarende publikum måtte kjøre bil hematt, sier Jørn Nielsen.

– For siste tog fra Hamar til Oslo går klokka ti om kvelden.

Neste sesong

En tjuvtitt på vårprogrammet i 2018 viser at det ligger an til å utsolgte hus da også. Raga Rockers kommer 17. februar, og bør fylle huset. Det samme vil sannsynligvis Onkl P og De fjerne slektningene, og Skambankt i midten av mars. For bare å nevne noen av dem som allerede er klare.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke