19. aug
nytt band: Low-Fly Quintet består av (fra venstre) Siri Snortheim, Skjalg Lidsheim, Camilla Tømta, Ole Gjøstøl og Harald Juliussen. Foto: Ørnulv Snortheim
 
Senker skuldrene
– Vi vil gjerne bidra til at folk kan senke pulsen litt og se ting fra et litt annet perspektiv, sier Camilla Tømta. Tirsdag kveld har Low-Fly Quintet konsert i salongen i Hamar Teater.

Publisert: 28.nov.2016 17:37
Oppdatert: 28.nov.2016 17:41

Selv har Camilla Tømta vært bosatt i Hamar i fem år, og er samboer med Ørnulv Snortheim. Opprinnelig er hun fra Spydeberg, med besteforeldre fra Helgøya.

– Så der var jeg i alle ferier i hele oppveksten, forteller hun.

I Oslo har hun vært frilansmusiker i mange år. Men Low-Fly Quintet er hennes første egne prosjekt i Hamar.

– Det har tatt litt tid å komme inn i musikkmiljøet her, sier hun. – Men jeg har vært så heldig at jeg nå har fått med meg akkurat de rette musikerne. For her har hun håndplukket musikere fra ulike sjangre, med bakgrunn fra så vel pop og rock som klassisk, gospel og jazz.

I tillegg til Camilla Tømta på vokal, består kvintetten av Siri Snortheim (cello), Ole Gjøstøl (piano), Skjalg Lidsheim (slagverk) og Harald Juliussen (kontrabass).

standardjazz

Det er standardjazzens kjente og ukjente perler som Low-Fly Quintet tar for seg.

– Men vi gir dem en egen twist, forteller hun.

– For hvis vi ikke kan tilføre noe nytt, er det ikke noe poeng å gjøre det.

– Low-Fly Quintet er hjertebarnet mitt, sier Camilla Tømta.

– Nå har jeg lyst til å holde på med musikken som står meg aller nærmest. Jeg har tatt på meg jobben som primus motor, men er imponert over hvor fort de andre har fått et eierforhold til bandet.

– For jeg er opptatt av at det skal være et band og ikke en Camilla Tømta kvintett.

Og nå er det klart for den egentlige oppstarten, som hun sier.

– Tanken er å kunne få tatt både lydopptak og bilder for å kunne få spille mer rundt omkring. Et mål er å kunne gå i studio i 2017.

Nye jazz-stemmer

Etableringen av Low-Fly Quintet er enda et tegn på at det skjer mye i jazzmiljøet i Hamar for tida. Det er bare en måned siden Frode Berntzen og Briskebyen Lyttemannslag hadde sin aller første konsert, også den i regi av Hamar Jazzklubb. Og om ei uke turen kommet til Kasper Værnes Quartet – samme sted og også det i jazzklubb-regi. Men først skal Low-Fly Quintet gjøre unna sin konsert.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke