19. aug
Skvatt: Hilde-Ann Kurseth fra Brumunddal skvatt da hun så at det hadde sneket seg med en blindpassasjer på bildet hun tok av svigersønnen i restaurantvogna på Jernbanemuseet i 2007.
FOTO: Hilde-Ann Kurseth
 
Ser du et spøkelse her?
Dette bildet av løtensokningen Johnny Kurseth Johansen, som ble tatt i restaurantvogna på Jernbanemuseet i 2007, har fått to team med spøkelsesjegere til å besøke Jernbanemuseet i år.

Publisert: 30.okt.2015 13:50
Oppdatert: 30.okt.2015 13:59

- Jeg har gitt skikkelsen i høyre hjørne på bildet navnet «jernbanearbeideren». Ser du godt etter så har han en slags søm bak på skulderen - det kan ligne på en slags uniform, sier fotografen Hilde-Ann Kurseth fra Brumunddal.

- Så du tror det er et spøkelse på bildet du tok av svigersønnen din? 

 – Det må være den mest logiske forklaringen, og jeg har ikke noe problem med å akseptere at noen kan gå igjen. Jeg blir ikke skremt – synes bare det er artig. Våre kjære er kanskje fortsatt blant oss selv om de er gått over til en annen form, legger Kurseth til.

SPØKELSER: Ta bilde av deg i Halloween-klær og send til oss på: #HAspokelser 

Alene i vogna

Det var en helt vanlig søndag, nærmere bestemt 24. juni 2007 at Hilde-Ann, mannen hennes Frode, datteren Mona og svigersønnen Johnny besøkte Norsk Jernbanemuseum og gikk inn i restaurantvogna for å ta seg en kaffe.

– Bortsett fra hun som arbeidet i vogna var det ingen andre der. Overraskelsen var derfor stor da jeg samme kveld så nærmere på bildet og fant denne figuren, sier Hilde-Ann.

gikk ikke til pressen

Mandagen etter mailet hun bildet til Mette Larsen, arrangements- og markedssjef på Jernbanemuseet. Larsen fikk lyst til å gå til pressen med bildet for å høre om flere hadde hatt overnaturlige opplevelser på museet, men av hensyn til ungdommene som skulle jobbe i restaurantvogna senere samme sommer, bestemte hun seg for å la være.

I ettertid har det skjedd flere uforklarlige ting på museet. Akkurat hva kan du lese om i en reportasje i papirutgaven av HA lørdag.   

spøkelsesjegere

En venn av familien Kurseth la allikevel bildet ut på nettstedet pranormal.no, og Geir Ole Christiansen, leder av Norwegian Ghost Hunters, ble nysgjerrig. 

25. april i år dro han og hans team til Norsk Jernbanemuseum for å etterforske saken nærmere, og hva de fant kan du lese mer om her: Oppdrag Norsk Jernbanemuseum.   

- Det skjedde mye på en gang i den restaurantvogna, forteller Christiansen på telefon fra Oslo.  

Kameraet skrudde seg av selv om det var mye batteri igjen. REM-Poden, som fanger opp elektromagnetisk energi, ble plutselig slått av og lydopptakeren skrudde seg av.

- Vi mener også å ha fanget opp en stemme som sier «nei», sier Christiansen.

manipulert?

Hilde-Ann fra Brumunddal synes det er artig at bildet etter så mange år har vekket nysgjerrigheten til de som interesserer seg for det overnaturlige. Hun står fortsatt på sitt om at det ikke var andre i vogna da bildet ble tatt, og på spørsmål om hun kan ha redigert bildet, bare ler hun.

- Det hadde jeg aldri klart! Bildet er tatt med en Nokia N 97-mobil, og jeg sendte det på mail til museet uten å ha gjort noe som helst med det.

Fotograf Jens Haugen sier han er åpen for overnaturlige ting, men han klarer ikke helt å tro på dette bildet. Fotosjef Trond Lillebo i HA sier han ser en mann, men legger til at det rent teknisk er helt umulig å si om bildet er manipulert eller ikke.

Hva tror du? Skriv gjerne en kommentar under.

Flere spøkelsesetterforskere

Denne uken har "spøkelsesetterforskere" fra gruppen Paranormal Investigation Norway besøkt Jernbanemuseet. Om de klarte å oppnå kontakt med de hvileløse sjelene på den andre siden får du svar på i morgendagens papiravis.   


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke